رئیس آنروا: سه هفته از آخرین ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه گذشته است

رئیس آنروا اعلام کرد که سه هفته است هیچ کمک بشردوستانه‌ای وارد غزه نشده و مردم در شرایط بحرانی به سر می‌برند.

رئیس آنروا: سه هفته از آخرین ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه گذشته است
رئیس آنروا: سه هفته از آخرین ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه گذشته است
کانال تلگرام آناژورنال

به گزارش رسانه تحلیلی خبری آناژورنال، فیلیپ لازارینی، رئیس آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی (آنروا)، در اظهاراتی هشدار داد که سه هفته از ورود آخرین کمک‌های بشردوستانه به غزه می‌گذرد و مردم این منطقه در بدترین شرایط انسانی به سر می‌برند.

وی در پیام خود که در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) منتشر شد، اعلام کرد که در دوره آتش‌بس، روزانه ۵۰۰ تا ۶۰۰ کامیون حاوی کمک‌های بشردوستانه وارد غزه می‌شد، اما اکنون حتی یک کامیون هم از گذرگاه‌های ورودی عبور نمی‌کند.

لازارینی تأکید کرد که این طولانی‌ترین دوره بدون دریافت کمک برای مردم غزه است. والدین فلسطینی قادر به تأمین غذا برای فرزندانشان نیستند، قیمت مواد غذایی سرسام‌آور شده و بیماران بدون دارو مانده‌اند.

در همین حال، خطر شیوع بیماری‌های مختلف به دلیل کمبود آب و خدمات بهداشتی افزایش یافته است.

وی همچنین به حملات شدید رژیم صهیونیستی در روزهای اخیر اشاره کرد و گفت: هفته گذشته مرگبارترین روز غزه در یک سال و نیم اخیر بود که بیش از ۵۰۰ فلسطینی، از جمله زنان و کودکان، جان باختند. همچنین، هشت تن از کارکنان آنروا در جریان این حملات کشته شدند.

لازارینی تأکید کرد که مردم غزه برای یافتن منطقه‌ای امن در داخل این نوار سرگردان هستند و طی سه هفته گذشته، ۱۴۰ هزار نفر دیگر مجبور به ترک محل سکونت خود شده‌اند.

وی خواستار پایان فوری بمباران، برقراری مجدد آتش‌بس، آزادی اسرا و بازگشایی گذرگاه‌ها برای ورود کمک‌های بشردوستانه شد.

از ۱۵ مهر ۱۴۰۲، رژیم صهیونیستی جنگی ویرانگر را علیه نوار غزه آغاز کرد که تاکنون بیش از ۵۰ هزار شهید و ده‌ها هزار مجروح برجای گذاشته است.

این جنگ موجب تخریب گسترده زیرساخت‌های غزه، کمبود شدید مواد غذایی و بحران انسانی بی‌سابقه‌ای شده است.

تصاویر منتشرشده از این منطقه نشان‌دهنده ویرانی کامل محله‌های مسکونی، صف‌های طولانی مردم برای دریافت کمک و بیمارستان‌هایی است که به دلیل نبود دارو و سوخت، قادر به ارائه خدمات درمانی نیستند.

در دی‌ماه ۱۴۰۳، پس از مذاکرات میانجی‌گرانه با مشارکت قطر، مصر و آمریکا، توافقی برای آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و گروه‌های مقاومت فلسطینی برقرار شد.

با این حال، رژیم اسرائیل بار دیگر حملات خود را از سر گرفته و شرایط انسانی در غزه بحرانی‌تر شده است.

سوالات متداول

چرا دیگه کمکی به غزه نمی‌رسه؟

به گفته رئیس آنروا، رژیم صهیونیستی اجازه ورود هیچ کامیون حامل کمک بشردوستانه رو نمی‌ده و مسیرهای امدادی رو بسته، برای همین مردم غزه با بحران شدید غذا و دارو روبه‌رو شدن.

الان مردم غزه چطوری دارن زنده می‌مونن؟

شرایط خیلی سخت شده. مواد غذایی خیلی کمیابه، قیمت‌ها سر به فلک کشیده و خیلی‌ها حتی یه وعده غذا هم ندارن. بیمارستان‌ها هم دارو و سوخت ندارن و بیماران بدون درمان موندن.

چند نفر تو این حملات کشته شدن؟

از شروع جنگ، بیش از ۵۰ هزار نفر تو غزه شهید شدن و ده‌ها هزار نفر زخمی شدن. تازه این آمار هر روز داره بیشتر می‌شه!

چرا آتش‌بس انجام نشد و اسرائیل دوباره حمله کرد؟

یه توافق آتش‌بس بین رژیم صهیونیستی و گروه‌های فلسطینی انجام شد، ولی اسرائیل زیر قولش زد و حملاتشو از سر گرفت، برای همین وضعیت دوباره بحرانی شده.

الان قیمت غذا تو غزه چقدره؟

قیمت غذا تو غزه به شدت بالا رفته. بعضی مواد غذایی نایاب شده و مردم برای یه تکه نون یا آب باید ساعت‌ها تو صف وایستن.

چرا کشورهای دیگه به مردم غزه کمک نمی‌کنن؟

خیلی از کشورها می‌خوان کمک کنن، ولی چون اسرائیل مسیرهای امدادی رو بسته، این کمک‌ها به مردم غزه نمی‌رسه. سازمان‌های بین‌المللی هم دارن فشار میارن که محاصره تموم بشه.

اگه وضعیت همین‌جوری ادامه پیدا کنه چی می‌شه؟

اگه کمک‌های بشردوستانه نرسه، قحطی، بیماری و مرگ‌ومیر بیشتر می‌شه. آنروا هشدار داده که مردم غزه تو بدترین شرایط ممکن هستن و باید فوری بهشون کمک بشه.

چرا مردم غزه نمی‌تونن از اونجا فرار کنن؟

اسرائیل همه مسیرهای خروجی رو بسته و حتی به مناطق غیرنظامی هم حمله می‌کنه. مردم هیچ جایی برای رفتن ندارن و مجبور شدن توی خرابه‌ها زندگی کنن.

چقدر احتمال داره محاصره غزه برداشته بشه؟

سازمان‌های بین‌المللی دارن فشار میارن که گذرگاه‌های کمک‌رسانی باز بشه، ولی تا وقتی اسرائیل تصمیم نگیره، این وضعیت ادامه داره.

چطور می‌شه به مردم غزه کمک کرد؟

    خیلی از سازمان‌های خیریه جهانی دارن کمک‌های نقدی و غذایی جمع می‌کنن، ولی مشکل اصلی ورود این کمک‌ها به غزه‌ست. بهترین راه اینه که صدای مردم غزه رو به گوش دنیا برسونیم و برای رفع محاصره فشار بیاریم.

    تبلیغ در آناژورنال بنری
    آیدا رادور کارشناس تولید محتوا