به گزارش رسانه تحلیلی خبری آناژورنال، آژانس فضایی آمریکا (ناسا) در عکس روز خود، تصویری خیرهکننده از «سحابی چشم گربه» (Cat’s Eye Nebula) منتشر کرده که با هالهای وسیع و غیرمعمول احاطه شده است.
این سحابی که با نام علمی NGC 6543 شناخته میشود، یکی از معروفترین سحابیهای سیارهای در آسمان است.
جدیدترین اخبار را در آناژورنال بخوانید.
اگرچه ناحیه مرکزی سحابی ساختاری متقارن و درخشان دارد، اما آنچه در این تصویر جلب توجه میکند، هاله بیرونی و پیچیده آن است که بیش از سه سال نوری گستردگی دارد.
ناسا اعلام کرده که علت شکلگیری این هالهی مرموز هنوز کاملاً مشخص نیست، اما به نظر میرسد که این ساختار از مواد باقیمانده در مراحل اولیه و پیچیدهی مرگ ستارهی مرکزی ایجاد شده است.
سحابیهای سیارهای، فاز نهایی زندگی ستارگانی شبیه به خورشید به شمار میروند و معمولاً در بازهای ۱۰ هزار ساله شکل میگیرند.
با این حال، ستارهشناسان سن بخشهای بیرونی این سحابی خاص را بین ۵۰ تا ۹۰ هزار سال برآورد کردهاند.
سحابی چشم گربه در صورت فلکی اژدها (Draco) قرار دارد و با تلسکوپهای قدرتمند قابل مشاهده است. این تصویر تازه، بار دیگر عظمت و پیچیدگی کیهان را به نمایش میگذارد.
سوالات متداول:
۱. سحابی چشم گربه چیست؟
سحابی چشم گربه (NGC 6543) یک سحابی سیارهای زیبا و پیچیده است که در مراحل پایانی عمر یک ستاره شبیه خورشید شکل گرفته. این سحابی یکی از شناختهشدهترین سحابیهای آسمان است.
۲. چرا این سحابی به آن چشم گربه میگویند؟
به خاطر ظاهر خاص و ساختار مارپیچی و متقارن آن در تصاویر تلسکوپی، که شبیه به چشم یک گربه به نظر میرسد.
۳. هاله غیر معمول اطراف این سحابی چیست؟
هنوز علت دقیق شکلگیری این هاله ناشناخته است، اما احتمال میرود این مواد مربوط به دورههای نامنظم و پیچیدهای از تکامل ستاره اصلی باشند که هزاران سال پیش رخ دادهاند.
۴. این تصویر چه ویژگی خاصی دارد؟
این عکس ناسا بر روی نمایش هاله بیرونی سحابی تمرکز دارد که بیش از ۳ سال نوری گستردگی دارد؛ یعنی هزاران برابر بزرگتر از منظومه شمسی ما.
۵. چرا این سحابی برای دانشمندان اهمیت دارد؟
چون ساختار پیچیده و چندلایه آن میتواند اطلاعاتی درباره نحوه مرگ ستارگان خورشیدمانند و مراحل مختلف تکامل آنها در اختیار ما قرار دهد.
ارسال پاسخ
نمایش دیدگاه ها