محمدجواد ظریف، وزیر خارجه سابق ایران، در یادداشتی تحلیلی برای وبسایت انگلیسی شبکه الجزیره نوشت: «ایران بار دیگر ثابت کرد که حتی دو قدرت هستهای نیز نمیتوانند کشوری با تمدن چند هزار ساله را به زانو درآورند.»
او با اشاره به دهمین سالگرد امضای توافق هستهای برجام (14 ژوئیه 2015)، عملکرد ایران در برابر فشارهای خارجی را نشانهای از مقاومت ملی و هوشمندی دیپلماتیک خواند.
نتانیاهو و ترس از صلح؛ ظریف چه گفت؟
به گزارش آناژورنال ظریف در این یادداشت با عنوان «ساختن ثبات منطقهای از دل خاکسترهای جنگ نتانیاهو علیه برجام» تأکید کرده که اقدامات نخستوزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، علیه توافق هستهای موجب هرجومرج در منطقه شده است.
به گفته او:
«۱۰ سال پس از امضای برجام، ترس نتانیاهو از صلح، به هرجومرج دامن زده است. غرب آسیا باید با اتحاد، پاسخ لازم را به این رفتار بدهد.»
او همچنین خاطرنشان کرد که توافق برجام با مشارکت چین، فرانسه، آلمان، روسیه، بریتانیا، ایالات متحده و اتحادیه اروپا، پایان یک بحران غیرضروری بود که بر پایه دروغهای امنیتی و انحراف افکار عمومی از تهدید واقعی یعنی تسلیحات هستهای رژیم صهیونیستی بنا شده بود.
سوالات متداول:
ظریف در این یادداشت به چه نکاتی اشاره کرده است؟
او از مقاومت ایران در برابر فشار دو قدرت هستهای و همچنین نقش منفی اسرائیل در تخریب توافق برجام سخن گفته است.
چرا ظریف این یادداشت را در الجزیره منتشر کرده؟
الجزیره یکی از رسانههای پرنفوذ در جهان عرب و غرب آسیاست و انتشار این یادداشت در این رسانه، حاکی از هدفگذاری سیاسی خاص برای مخاطبان منطقهای و جهانی است.
آیا اشاره به “دو قدرت هستهای” کنایه به آمریکا و اسرائیل است؟
بله، ظریف با این عبارت به ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی اشاره دارد که در سالهای اخیر تلاش زیادی برای از بین بردن برجام و تحت فشار گذاشتن ایران داشتهاند.
ارسال پاسخ
نمایش دیدگاه ها