اعلام جرم دادستانی تهران علیه منتشرکننده خبر استعفای نمایندگان

دادستانی تهران علیه فردی که در شبکه ایکس ادعای استعفای ۴۳ نماینده مجلس را منتشر کرده بود، اعلام جرم کرد. دستگاه قضایی بر برخورد جدی با انتشار اخبار کذب تأکید دارد.

اعلام جرم دادستانی تهران علیه منتشرکننده خبر استعفای نمایندگان
اعلام جرم دادستانی تهران علیه منتشرکننده خبر استعفای نمایندگان
کانال تلگرام آناژورنال

به گزارش رسانه تحلیلی خبری آناژورنال، دادستانی تهران علیه فردی که در شبکه اجتماعی ایکس خبری مبنی بر استعفای ۴۳ نماینده مجلس منتشر کرده بود، اعلام جرم کرد.

این خبر که به سرعت در فضای مجازی دست‌به‌دست شد، واکنش‌های زیادی را برانگیخت، اما ساعاتی بعد رئیس مرکز ارتباطات، رسانه و امور فرهنگی مجلس این ادعا را تکذیب کرد.

جدیدترین اخبار ایران در آناژورنال دنبال کنید.

مرکز رسانه قوه قضاییه اعلام کرد که با توجه به اهمیت حفظ امنیت روانی جامعه و جلوگیری از انتشار اخبار نادرست، دستگاه قضایی با جدیت با چنین مواردی برخورد خواهد کرد.

بر همین اساس، دادستانی تهران علیه فرد منتشرکننده این مطلب اعلام جرم کرده است.

در روزهای اخیر، انتشار اخبار تأییدنشده و شایعات در فضای مجازی افزایش یافته و این موضوع باعث شده است که نهادهای رسمی و قضایی نسبت به برخورد با چنین اقداماتی حساسیت بیشتری نشان دهند.

قوه قضاییه تأکید کرده است که انتشار اخبار نادرست نه‌تنها موجب گمراهی افکار عمومی می‌شود، بلکه می‌تواند به بی‌اعتمادی نسبت به نهادهای رسمی نیز دامن بزند.

اعلام جرم دادستانی تهران علیه منتشرکننده خبر استعفای نمایندگان
اعلام جرم دادستانی تهران علیه منتشرکننده خبر استعفای نمایندگان

سوالات متداول

1. ماجرای اعلام جرم دادستانی تهران چیه؟
دادستانی تهران علیه فردی که توی شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) ادعای استعفای ۴۳ نماینده مجلس رو منتشر کرده بود، اعلام جرم کرده. این خبر تکذیب شد و دستگاه قضایی هم برای برخورد با شایعه‌سازها وارد عمل شد.

2. کی این خبر دروغ رو منتشر کرده بود؟
فعلاً هویت منتشرکننده این خبر مشخص نشده، اما دادستانی تهران اعلام جرم کرده و پیگیر شناسایی و برخورد با این فرده.

3. چرا قوه قضاییه با این موضوع جدی برخورد کرده؟
چون این خبر دروغین باعث تشویش اذهان عمومی شد و امنیت روانی جامعه رو تحت تأثیر قرار داد. قوه قضاییه هم اعلام کرده که با شایعه‌پراکن‌ها برخورد جدی می‌کنه.

4. چه کسی خبر استعفای ۴۳ نماینده رو تکذیب کرد؟
رئیس مرکز ارتباطات، رسانه و امور فرهنگی مجلس بلافاصله بعد از انتشار این شایعه، خبر رو تکذیب کرد و گفت چنین استعفایی صحت نداره.

5. مجازات انتشار اخبار دروغ در فضای مجازی چیه؟
بر اساس قوانین ایران، انتشار اخبار کذب که باعث تشویش اذهان عمومی بشه، می‌تونه مجازات‌هایی مثل حبس یا جزای نقدی داشته باشه. دادستانی هم اعلام کرده که این فرد تحت پیگرد قانونی قرار گرفته.

6. چرا بعضی‌ها اخبار جعلی منتشر می‌کنن؟
دلایل زیادی داره؛ بعضی‌ها می‌خوان جلب توجه کنن، بعضی‌ها دنبال افزایش فالوئر و بازدید هستن، و بعضی‌ها هم هدف‌های خاص سیاسی یا اقتصادی دارن.

7. چجوری بفهمیم یه خبر واقعیه یا دروغ؟
بهترین کار اینه که خبر رو از منابع معتبر مثل خبرگزاری‌های رسمی بررسی کنی و سریع به هر خبری که توی فضای مجازی منتشر می‌شه، اعتماد نکنی.

8. این ماجرا چه تأثیری روی فضای مجازی داره؟
این اتفاق نشون داد که انتشار اخبار کذب چقدر می‌تونه سریع پخش بشه و ذهن مردم رو درگیر کنه. احتمالاً بعد از این، نظارت روی محتوای فضای مجازی بیشتر می‌شه.

9. آیا احتمال داره افراد دیگه‌ای هم به خاطر این شایعه تحت تعقیب قرار بگیرن؟
بله، اگه افراد دیگه‌ای هم به انتشار این خبر کمک کرده باشن یا به شایعه دامن زده باشن، ممکنه با برخورد قضایی مواجه بشن.

10. چطور می‌تونیم جلوی انتشار اخبار جعلی رو بگیریم؟
با چک کردن منابع معتبر، بازنشر نکردن اخبار تأییدنشده، و گزارش دادن شایعه‌ها به مراجع قانونی، می‌شه جلوی گسترش اخبار دروغ رو گرفت.

تبلیغ در آناژورنال بنری
آیدا رادور کارشناس تولید محتوا