وزن یک لیوان فرانسوی، 250 گرم است و بسته به موادی که داخل لیوان فرانسوی ریخته میشود، وزن آن متفاوت خواهد بود.
به عنوان مثال، اگر لیوان فرانسوی پر از آب باشد، وزن آن تقریبا 200 تا 250 گرم خواهد بود؛ زیرا هر یک میلیلیتر آب، تقریبا یک گرم وزن دارد آناژورنال
همچنین، در صورتی که مایع دیگری مانند روغن در لیوان فرانسوی ریخته شود، وزن آن ممکن است متفاوت باشد؛ زیرا چگالی این مایع با آب متفاوت است.
اندازهگیری با لیوان فرانسوی
حجم یک لیوان فرانسوی ۲۵۰ میلیلیتر است که در بسیاری از دستورهای غذایی و آشپزی به عنوان واحد اندازهگیری استاندارد استفاده میشود.
لیوان فرانسوی برای مواد خشک مانند آرد، شکر و برنج، این مقدار به وزن معادل آن در گرم تبدیل میشود که معمولاً برای آرد حدود ۱۲۰ گرم و برای شکر حدود ۲۰۰ گرم است.
به عنوان مثال، ۳۰۰ گرم آرد تقریباً معادل ۲.۵ لیوان فرانسوی است. وزن مواد مختلف در این لیوان متفاوت است و ما برای راحتی کار، سعی کردهایم همه این موارد را در جداول زیر گردآوری کنیم:
جدول وزن و حجم لیوان فرانسوی
یک لیوان دستهدار فرانسوی چند گرم است؟ | 250 تا 280 گرم |
یک استکان فرانسوی چند گرم است؟ | 100 گرم |
یک استکان فرانسوی معادل چند لیوان فرانسوی است؟ | حدود 0.4 لیوان فرانسوی |
دو سوم لیوان فرانسوی چقدر است؟ | 166.67 گرم |
یک سوم لیوان فرانسوی چقدر است؟ | 83.33 گرم |
سه چهارم لیوان فرانسوی | 187 گرم |
حجم دو لیوان فرانسوی چقدر است؟ | 500 میلیلیتر |
4 لیوان فرانسوی معادل چند میلیلیتر است؟ | 1 لیتر |
جدول اندازهگیری با لیوان فرانسوی
مقیاس | وزن |
یک لیوان فرانسوی لوبیا | 180 گرم |
یک لیوان فرانسوی نخود | 170 گرم |
یک لیوان فرانسوی جو پرک | 100 گرم |
یک لیوان فرانسوی برنج | 180 تا 200 |
2.5 لیوان فرانسوی آرد | 300 گرم |
1.5 لیوان فرانسوی نخود | 300 گرم |
10 لیوان فرانسه آرد | 1 کیلو |
4 لیوان فرانسه آب | 1 لیتر |
یک لیوان دسته دار فرانسوی آرد | 120 گرم |
جدول تبدیل گرم به پیمانه مواد خشک و مایع (یک پیمانه معادل یک لیوان است)
گرم | پیمانه |
120 گرم آرد | 1 |
125 گرم ذرت | 1 |
105 گرم پودر قند | 1 |
200 گرم شکر | 1 |
238 گرم ماست | 1 |
245 گرم شیر | 1 |
224 گرم روغن مایع | 1 |
238 گرم کره | 1 |
180 گرم کشمش | 1 |
105 گرم پودر کاکائو | 1 |
100 گرم فندوق، بادام، پسته | 1 |
100 گرم قهوه | 1 |
نکات مهم در اندازهگیری مواد غذایی با لیوان فرانسوی
با رعایت یکسری نکات، میتوانید با استفاده از لیوان فرانسوی، مواد غذایی را با دقت بیشتری اندازهگیری کرده و نتایج بهتری در پخت و پز خود به دست آورید.
ابتدا توجه دشته باشید که تمام مواد غذایی را با استفاده از یک لیوان فرانسوی یکسان اندازهگیری کنید؛ زیرا تفاوت در اندازه و شکل لیوانها، میتواند باعث خطا در اندازهگیری شود.
نکته بعدی، توجه به نوع ماده غذایی است. برای اندازهگیری مواد خشک مانند آرد، شکر و آجیل، لیوان را تا لبه پر کرده و سپس با پشت چاقو سطح آن را صاف کنید.
توجه داشته باشید که هنگام پر کردن، لیوان را کمی تکان دهید تا مواد در آن فشرده شوند. همچنین، برای عدم ورود هوا به داخل لیوان، بهتر است ماده را با قاشق در لیوان بریزید و لیوان را یکباره در ظرف حاوی ماده فرو نبرید.
برای مواد مایع مانند آب، روغن و شیر نیز، حتما این نکته را در نظر بگیرید که ایجاد حباب هوا در لیوان، میتواند بر اندازهگیری تاثیر بگذارد. بنابراین، لیوان را آرام پر کنید تا حباب هوا ایجاد نشوند.
همچنین، برای مواد چسبناک مانند عسل یا مربا، لیوان را ابتدا کمی چرب کنید تا ماده غذایی به دیوارههای لیوان نچسبد و اندازهگیری دقیقتر انجام شود.
در کنار تمام مواردی که گفته شد، توجه به دمای مواد نیز، یکی از نکات مهم برای اندازهگیری مواد غذایی با لیوان فرانسوی است.
ابتدا باید تمام مواد سرد و گرم را قبل از اندازهگیری به دمای محیط برسانید تا دقت اندازهگیری افزایش یابد. اندازهگیری مواد گرم یا سرد میتواند باعث انبساط یا انقباض آنها شده و اندازهگیری را دچار خطا کند.
سوالات متداول
- یک لیوان فرانسوی آرد چند گرم است؟
یک لیوان فرانسوی آرد، معادل 120 گرم است.
- یک لیوان فرانسوی شیر معادل چند گرم است؟
یک لیوان فرانسوی شیر، معادل 245 گرم است.
- یک لیوان فرانسوی شکر چندگرم است؟
یک لیوان فرانسوی شکر، معادل 200 گرم است.
- یک لیوان فرانسوی روغن جامد معادل چند گرم است؟
یک لیوان فرانسوی روغن جامد، معادل 238 گرم است.
- وزن یک لیوان فرانسوی پر از برنج چقدر است؟
یک لیوان فرانسوی پر از برنج، حدودا 180 تا 200 گرم وزن دارد.
ارسال پاسخ
نمایش دیدگاه ها