به گزارش رسانه تحلیلی خبری آناژورنال در تازهترین گزارش منتشرشده از سوی آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان (IARC) که زیرمجموعه سازمان جهانی بهداشت است، یکی از شیرینکنندههای مصنوعی رایج در نوشابههای رژیمی، آدامسهای بدون قند و بسیاری از محصولات «صفر شکر»، به عنوان مادهای با «احتمال» سرطانزایی در انسان دستهبندی شده است.
این شیرینکننده که در نوشیدنیهایی مانند کوکاکولا زیرو (Zero)، آدامسهای معروف مانند اکسترا و برخی مکملهای ورزشی و نوشیدنیهای انرژیزا یافت میشود، مدتهاست محل بحث و مناقشه بین کارشناسان تغذیه، شرکتهای صنایع غذایی و نهادهای بهداشتی بوده است.
جدیدترین اخبار را در آناژورنال بخوانید.
جدال صنایع غذایی با نهادهای سلامت جهانی
پس از انتشار این گزارش، غولهای صنعت نوشیدنی و خوراکیسازی وارد میدان شده و در تلاش برای بیاعتبار کردن یافتههای IARC هستند.
به گفته آنها، دوز مصرفی روزانه این ماده در محدوده مجاز بوده و مصرف آن در مقیاس معمولی نمیتواند سرطانزا باشد.
اما آژانس تحقیقات سرطان تأکید دارد که مطالعات آزمایشگاهی و اپیدمیولوژیک شواهد کافی برای نگرانیهای جدی فراهم کردهاند.
سوالات متداول:
کدام شیرینکننده مصنوعی در نوشابههای رژیمی باعث نگرانی درباره سرطان شده است؟
آسپارتام (Aspartame) و در برخی منابع سوکرالوز (Sucralose) مطرح شدهاند. آژانس تحقیقات سرطان آسپارتام را در دستهبندی «احتمالاً سرطانزا برای انسان» قرار داده است.
آیا نوشابههای رژیمی واقعاً سرطانزا هستند؟
بر اساس یافتههای جدید، شیرینکنندههایی که در این نوشابهها استفاده میشوند، ممکن است در دوز بالا یا مصرف مداوم خطراتی برای سلامتی به همراه داشته باشند. اما برای اثبات قطعی، هنوز مطالعات بیشتری نیاز است.
چه برندهایی از این شیرینکننده استفاده میکنند؟
برندهایی مانند کوکاکولا زیرو، پپسی مکس، آدامسهای بدون قند اکسترا و بسیاری از نوشیدنیهای ورزشی و انرژیزا از شیرینکنندههای مصنوعی استفاده میکنند.
آیا باید مصرف نوشابههای رژیمی را متوقف کنیم؟
کارشناسان سلامت توصیه میکنند در مصرف نوشیدنیهای رژیمی اعتدال رعایت شود. جایگزینی آنها با آب، چای بدون شکر یا آب طعمدار طبیعی گزینه سالمتری است.
ارسال پاسخ
نمایش دیدگاه ها