کلاهبرداری اینترنتی با پیامک فطریه ۱۴۰۴؛ هشدار پلیس فتا به شهروندان

رئیس پلیس فتا تهران از شناسایی و دستگیری کلاهبردار اینترنتی که با ترفند پیامک جعلی فطریه اقدام به کلاهبرداری از شهروندان کرده بود، خبر داد.

کلاهبرداری اینترنتی با پیامک فطریه ۱۴۰۴؛ هشدار پلیس فتا به شهروندان
کلاهبرداری اینترنتی با پیامک فطریه ۱۴۰۴؛ هشدار پلیس فتا به شهروندان
کانال تلگرام آناژورنال

به گزارش رسانه تحلیلی خبری آناژورنال، رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات پایتخت از شناسایی و دستگیری کلاهبردار اینترنتی که با ترفند پیامک جعلی فطریه اقدام به کلاهبرداری از شهروندان کرده بود، خبر داد.

سردار داود معظمی گودرزی، رئیس پلیس فتا تهران بزرگ، در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرد که در پی دریافت گزارش‌هایی از تعدادی از شهروندان مبنی بر برداشت غیرمجاز از حساب‌های بانکی‌شان پس از دریافت پیامک جعلی مربوط به پرداخت فطریه، موضوع بررسی و در دستور کار پلیس قرار گرفت.

وی افزود: مجرمان سایبری با طراحی و ارسال پیامک‌هایی حاوی لینک آلوده به بدافزار فیشینگ، کاربران را به سامانه جعلی محاسبه و پرداخت فطریه هدایت می‌کردند.

در نهایت این پیامک‌ها منجر به کلاهبرداری از افراد شده است.

سردار گودرزی خاطرنشان کرد که کارشناسان پلیس فتا با انجام تحقیقات تخصصی و بهره‌گیری از روش‌های فنی و علمی، توانستند ردی از کلاهبردار پیدا کنند و هویت او را شناسایی کنند.

در نتیجه، این فرد پس از تکمیل مراحل قضائی، در یکی از مناطق جنوب تهران دستگیر و به پلیس فتا منتقل شد.

رئیس پلیس فتا تهران تأکید کرد که پیشگیری از این نوع کلاهبرداری‌ها نیازمند آگاهی و دقت بیشتر شهروندان است.

وی از عموم مردم خواست تا از کلیک بر روی لینک‌های ناشناس در پیامک‌ها خودداری کرده و به یاد داشته باشند که هیچ سازمان رسمی و دولتی پیامک‌هایی با لینک‌های مشکوک از شماره‌های شخصی ارسال نمی‌کند.

در نهایت، وی پیشنهاد کرد که هرگونه پیامک مشکوک از طریق مرکز فوریت‌های سایبری به شماره ۰۹۶۳۸۰ یا وب‌سایت پلیس فتا گزارش شود.

پلیس فتا به شهروندان هشدار می‌دهد که در برابر این‌گونه کلاهبرداری‌ها هوشیار باشند و در صورت مواجهه با موارد مشابه، اقدامات لازم را برای محافظت از اطلاعات خود انجام دهند.

سوالات متداول

1. پیامک فطریه که برام اومده چی بود؟
نه، بعضی از این پیامک‌ها کلاهبرداریه. ممکنه لینک‌های مشکوکی باشه که وقتی روشون کلیک کنی، اطلاعات حساسی مثل شماره کارتت رو ازت بگیرن. هیچ سازمان رسمی از طریق پیامک برای فطریه ازت نمی‌خواد.

2. چطور بفهمم پیامک فطریه کلاهبرداریه؟
خیلی ساده! اگه پیامک حاوی لینک بود و از شماره‌ای ناشناس اومده بود، احتمال زیاد کلاهبرداریه. هیچ سازمانی از شماره‌های شخصی پیامک ارسال نمی‌کنه و ازت نمی‌خواد به لینکی بری.

3. چه کاری باید بکنم اگه پیامک فطریه مشکوک دریافت کردم؟
اول از همه، هیچ‌وقت روی لینک‌های موجود در پیامک کلیک نکن. بعد هم پیامک رو گزارش بده. می‌تونی از طریق سایت پلیس فتا یا تماس با شماره ۰۹۶۳۸۰ این موضوع رو اطلاع بدی.

4. این پیامک‌ها چطور از حساب من پول برداشت می‌کنن؟
وقتی روی لینک‌های مشکوک کلیک می‌کنی، ممکنه وارد صفحه‌ای بشی که شبیه سایت‌های معتبر باشه، اما در واقع یه صفحه فیشینگ هست. اگه اطلاعات کارت بانکی‌ت رو وارد کنی، کلاهبرداران می‌تونن از حسابت پول بردارند.

5. چطور از کلاهبرداری پیامکی جلوگیری کنم؟
خیلی ساده! هیچ‌وقت روی لینک‌هایی که از شماره‌های ناشناس میاد کلیک نکن. همچنین برای پرداخت فطریه و هر مبلغ دیگه فقط از سایت‌های رسمی و معتبر استفاده کن.

6. اگه پول از حسابم برداشت شد چطور پیگیری کنم؟
اولاً سریعاً با بانک تماس بگیر تا برداشت غیرمجاز رو مسدود کنن. بعد هم به پلیس فتا اطلاع بده تا موضوع رو پیگیری کنن و کلاهبردار رو شناسایی کنن.

7. چرا کلاهبردارا از پیامک‌های فطریه استفاده می‌کنن؟
کلاهبرداران از موضوعاتی مثل فطریه چون مردم بهش اعتماد دارن استفاده می‌کنن. مردم فکر می‌کنن که باید از طریق پیامک پرداخت کنن و همین باعث میشه که اطلاعات بانکی خودشون رو وارد کنن.

8. پلیس فتا چطور این کلاهبردارا رو شناسایی می‌کنه؟
پلیس فتا از تکنیک‌های پیشرفته مثل ردیابی اینترنتی و آنالیز داده‌ها استفاده می‌کنه. اینطوری می‌تونه رد کلاهبرداران رو پیدا کنه و اونا رو دستگیر کنه.

9. برای پرداخت فطریه از کجا باید استفاده کنم؟
فقط از سایت‌های معتبر و رسمی که توسط سازمان‌های دولتی معرفی شده، استفاده کن. هیچ وقت روی لینک‌های مشکوک که از پیامک‌ها میاد کلیک نکن.

10. اگه پیامک مشکوک دریافت کردم، باید کجا گزارش بدم؟
باید به پلیس فتا اطلاع بدی. می‌تونی از طریق سایت پلیس فتا یا با شماره ۰۹۶۳۸۰ این گزارش رو ثبت کنی تا اقدامات لازم انجام بشه.

تبلیغ در آناژورنال بنری
آیدا رادور کارشناس تولید محتوا