آیا میدانید ماهیتابهای که هر روز با آن غذا میپزید، ممکن است یکی از منابع پنهان ورود پلاستیک به بدن شما باشد؟
به گزارش رسانه تحلیلی خبری آناژورنال بر اساس پژوهشی جدید که در ژورنال علمی Science of The Total Environment منتشر شده، ماهیتابههای نچسب با روکش تفلون، در صورت خراشیده شدن میتوانند تا ۹۰۰۰ ذره پلاستیکی در هر بار استفاده آزاد کنند.
این ذرات شامل میکروپلاستیکها و نانوپلاستیکهای نامرئی هستند که وارد غذا میشوند و بهسادگی توسط بدن دفع نمیشوند.
جدیدترین اخبار را در آناژورنال بخوانید.
میکروپلاستیکها به دلیل اندازه کوچکشان میتوانند از دیواره روده عبور کرده و وارد جریان خون شوند.
محققان احتمال میدهند این ذرات با مشکلاتی مانند التهاب مزمن، اختلالات هورمونی، تأثیر بر سیستم ایمنی و حتی خطرات سرطانزا بودن در درازمدت ارتباط داشته باشند.
چه باید کرد؟
- اگر سطح داخلی ماهیتابه تفلونتان خراش دارد، فوراً آن را تعویض کنید.
- به سراغ ماهیتابههای استیل ضدزنگ، سرامیکی سالم یا چدنی بروید.
- برای افزایش عمر تابههای نچسب، از قاشقهای چوبی یا سیلیکونی استفاده کنید و دمای زیاد را محدود کنید.
میکروپلاستیکها فقط در بدن انسان باقی نمیمانند. آنها از طریق فاضلاب وارد محیط زیست میشوند و به چرخه غذایی برمیگردند. پس این موضوع نهتنها به سلامت شخصی شما بلکه به سلامت سیاره نیز مربوط است.
سوالات متداول:
۱. چرا ماهیتابه تفلون خراشیده خطرناک است؟
چون با هر بار استفاده میتواند هزاران ذره میکروپلاستیک آزاد کند که وارد بدن شده و بهراحتی دفع نمیشوند.
۲. آیا میکروپلاستیکها برای سلامتی مضر هستند؟
بله، مطالعات نشان دادهاند این ذرات ممکن است با ایجاد التهاب، اختلالات هورمونی و مشکلات گوارشی همراه باشند.
۳. از چه نوع ماهیتابهای استفاده کنیم تا ایمنتر باشد؟
ماهیتابههای استیل ضدزنگ، سرامیکی بدون پوشش نچسب، یا چدنی با نگهداری صحیح گزینههای بهتری هستند.
۴. چطور بفهمیم که ماهیتابهمان خراشیده است؟
کافی است سطح ماهیتابه را در نور بررسی کنید؛ هرگونه خط، لکه رنگپریده یا خراش نشانهای از آسیب است.
ارسال پاسخ
نمایش دیدگاه ها