به گزارش رسانه تحلیلی خبری آناژورنال،، هیاتی اقتصادی از کشور تاجیکستان با هدف بررسی فرصتهای سرمایهگذاری، از بندر شهید بهشتی چابهار بازدید کرد.
این بازدید در راستای توسعه روابط اقتصادی منطقهای و بررسی زمینههای همکاری مشترک صورت گرفت.
جدیدترین اخبار در آناژورنال دنبال کنید.
در این نشست، مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان با اشاره به موقعیت راهبردی بندر چابهار، تأکید کرد که این بندر آماده جذب سرمایهگذاران خارجی، بهویژه کشورهای منطقه آسیای مرکزی است.
وی همچنین ظرفیتهای بندری، لجستیکی و ترانزیتی چابهار را برای رشد اقتصادی منطقه بسیار مناسب دانست.
هیات تاجیکستانی نیز با ابراز رضایت از زیرساختها و امکانات بندر، اعلام کرد که آمادگی دارد در بخشهای مختلفی چون حملونقل دریایی، ترانزیت کالا، توسعه زیرساختهای بندری و صنایع وابسته سرمایهگذاری کند.
مریم ظفری، مدیر سرمایهگذاری و تامین مالی منطقه آزاد چابهار، نیز با اشاره به تلاشها برای کاهش بروکراسی و تسهیل فضای کسبوکار، گفت: «در سال جاری، چابهار تمرکز ویژهای بر جذب سرمایهگذاری داخلی و خارجی داشته و حدود ۱۰۰ بسته سرمایهگذاری در حوزههای متنوع طراحی شدهاند.»
وی افزود: «از جمله پروژههای در دست اجرا میتوان به کیمیا صنعت مبنا در حوزه صنایع سنگین اشاره کرد که تا پایان امسال افتتاح خواهد شد و فرصتهای جدیدی برای سرمایهگذاری در صنایع پاییندستی پتروشیمی فراهم خواهد کرد.»
وی همچنین خاطرنشان کرد که منطقه آزاد چابهار از سرمایهگذاران خارجی بهطور ویژه استقبال میکند، زیرا این منطقه از مزایایی همچون امکان مالکیت ۱۰۰ درصدی، معافیت مالیاتی ۲۰ ساله، تخفیفهای گمرکی و دسترسی به بازارهای پرجمعیت منطقه برخوردار است.
قاسم عسکری، مدیر بنادر استان، نیز در پایان تصریح کرد: «نزدیکی بندر چابهار به بازارهای مصرفی نظیر افغانستان، پاکستان، هند و آسیای میانه، در کنار تکمیل کریدور شمال-جنوب، این منطقه را به یک قطب استراتژیک برای توسعه تجارت منطقهای تبدیل کرده است.»
سوالات متداول
۱. چرا چابهار واسه سرمایهگذاری اینقدر مهم شده؟
چون بندر چابهار یه موقعیت استراتژیک داره که به بازارهای بزرگی مثل هند، افغانستان و آسیای میانه دسترسی مستقیم داره. تازه معافیت مالیاتی، تخفیف گمرکی و مالکیت ۱۰۰ درصدی واسه خارجیها هم داره.
۲. سرمایهگذاری تاجیکستان تو چابهار دقیقا تو چه زمینههاییه؟
تاجیکها بیشتر دنبال سرمایهگذاری تو حملونقل دریایی، لجستیک، ترانزیت کالا و توسعه زیرساختهای بندری هستن. یعنی هم کار تجاری، هم کار صنعتی.
۳. بندر شهید بهشتی چابهار چه فرقی با بقیه بندرها داره؟
این بندر تنها بندر ایران تو اقیانوس هند هست که دسترسی به آبهای آزاد داره و تحریمپذیر هم نیست. یعنی یه فرصت طلایی برای تجارت منطقهایه.
۴. منطقه آزاد چابهار چه امکاناتی برای سرمایهگذارای خارجی داره؟
مالکیت صد درصدی، معافیت مالیاتی ۲۰ ساله، ثبت راحت شرکت، تخفیفهای گمرکی و کلی بسته سرمایهگذاری آماده! مخصوصاً تو حوزههایی مثل پتروشیمی، فولاد، گردشگری و لجستیک.
۵. چرا کشورای آسیای مرکزی مثل تاجیکستان به چابهار علاقه دارن؟
چون با چابهار راحت میتونن کالاشون رو بدون نیاز به پاکستان یا بنادر جنوبی ایران، مستقیم به دریا برسونن. یه جورایی مسیرشون به دنیا رو کوتاهتر میکنه.
۶. الان میشه تو چابهار سرمایهگذاری کرد یا هنوز زیرساختاش کامل نیست؟
زیرساختهاش تا حد زیادی آمادهست. حتی پروژههای بزرگی مثل کیمیا صنعت مبنا هم در حال راهاندازیه. دولت هم تسهیلات خوبی داده تا کار راحت پیش بره.
۷. چطور میشه از بستههای سرمایهگذاری تو چابهار خبردار شد؟
منطقه آزاد چابهار سایت رسمی داره و بستههای سرمایهگذاری توش معرفی شدن. میتونی با مدیر سرمایهگذاری تماس بگیری یا از طریق شرکتهای مشاور اقدام کنی.
۸. سرمایهگذاری تو چابهار چه ریسکی داره؟
ریسک خاصی نداره چون معاف از تحریمه، ولی خب مثل هر سرمایهگذاری دیگهای باید بازار رو شناخت و با مشاوره جلو رفت.
ارسال پاسخ
نمایش دیدگاه ها