وقتی شفق‌های قطبی آسمان آفریقا را روشن کردند _ زمین در آستانه یک رویداد مغناطیسی تاریخی؟

شفق‌های قطبی ۴۱ هزار سال پیش تا آفریقا و استرالیا گسترش یافتند؛ میدان مغناطیسی زمین تضعیف و زندگی بشر دگرگون شد.

وقتی شفق‌های قطبی آسمان آفریقا را روشن کردند _ زمین در آستانه یک رویداد مغناطیسی تاریخی؟
وقتی شفق‌های قطبی آسمان آفریقا را روشن کردند _ زمین در آستانه یک رویداد مغناطیسی تاریخی؟
کانال تلگرام آناژورنال

به گزارش رسانه تحلیلی خبری آناژورنال ۴۱ هزار سال پیش، شفق‌های قطبی که معمولا فقط در نزدیکی قطب‌ها دیده می‌شوند، در نقاطی مانند شمال آفریقا و استرالیا نیز قابل مشاهده بودند.

پژوهشگران علت این پدیده را به رویدادی موسوم به لاشامپ ژئومغناطیسی نسبت داده‌اند؛ رویدادی که در آن میدان مغناطیسی زمین به‌شدت تضعیف شده و به ۱۰ درصد قدرت کنونی خود رسید.

جدیدترین اخبار را در آناژورنال بخوانید.

این رویداد که حدود ۲۰۰۰ سال به طول انجامید، باعث شد که قطب‌های مغناطیسی زمین به طور گسترده از قطب‌های جغرافیایی فاصله بگیرند و در نتیجه، میدان مغناطیسی زمین موقتا فروپاشی کند.

این فروپاشی امکان نفوذ ذرات پرانرژی خورشیدی و تشعشعات کیهانی به سطح زمین را افزایش داد.

در آن دوره، شفق‌های قطبی تقریبا در سطح جهانی دیده می‌شدند و مناطق بیضی‌شکل این شفق‌ها به سه برابر اندازه معمول گسترش یافته بود.

این پدیده همزمان با یک دوره حساس در تاریخ بشر رخ داد؛ جایی که انسان‌های مدرن در حال گسترش بودند، نئاندرتال‌ها در حال انقراض و هنرهای اولیه در حال شکل‌گیری بودند.

محققان می‌گویند انسان‌های اولیه از غارها به عنوان پناهگاه استفاده می‌کردند و حتی ضدآفتاب‌های طبیعی مانند مواد معدنی خاص را برای محافظت از پوست در برابر تابش‌های خطرناک به کار می‌بردند.

به نظر می‌رسد نئاندرتال‌ها فاقد این توانایی بوده‌اند.

وقتی شفق‌های قطبی آسمان آفریقا را روشن کردند

پژوهشگران هشدار می‌دهند که در صورت وقوع دوباره چنین رویدادی در عصر حاضر، که به فناوری وابسته‌ایم، ممکن است زیرساخت‌های حیاتی مانند ماهواره‌ها و مخابرات به شدت آسیب ببینند.

سوالات متداول:

۱. رویداد لاشامپ ژئومغناطیسی چه بود؟
رویداد لاشامپ یک دوره کوتاه در تاریخ زمین بود که طی آن میدان مغناطیسی زمین به ۱۰٪ قدرت کنونی کاهش یافت و قطب‌ها جابجا شدند.

۲. شفق‌های قطبی چگونه به آفریقا و استرالیا رسیدند؟
در اثر تضعیف میدان مغناطیسی، ذرات باردار خورشیدی توانستند به عرض‌های جغرافیایی پایین‌تر برسند و شفق‌های قطبی را در مناطق غیرقطبی ایجاد کنند.

۳. این رویداد چه تأثیری بر انسان‌ها داشت؟
مطالعات نشان می‌دهد این رویداد همزمان با افزایش استفاده از غارها، مواد ضدآفتاب طبیعی و توسعه ابزارهای حفاظتی در انسان‌های مدرن بوده است.

۴. آیا امکان تکرار این رویداد وجود دارد؟
با اینکه احتمال آن در آینده نزدیک کم است، اما میدان مغناطیسی زمین در حال ضعیف شدن تدریجی است و دانشمندان به آن توجه دارند.

۵. اگر امروز رخ دهد چه پیامدی دارد؟
خاموشی در شبکه‌های ارتباطی، از کار افتادن ماهواره‌ها و اختلال شدید در زندگی دیجیتال از عواقب احتمالی آن خواهد بود.

تبلیغ در آناژورنال بنری
فاطمه زاده محمد کارشناس تولید محتوا حدودا 5 سال هست که در حوزه تولید محتوا فعالیت میکنم.