به گزارش رسانه تحلیلی خبری آناژورنال، پس از برگزاری دور نخست مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا در عمان، موجی از شایعات در فضای مجازی به راه افتاد که یکی از آنها، ادعایی عجیب درباره کاظم غریبآبادی، معاون وزیر خارجه ایران بود.
در این ادعا که توسط کانالهای وابسته به گروهک منافقین منتشر شد، عنوان شده بود که غریبآبادی یک خودکار طلاکاریشده را که کشور میزبان طبق پروتکل روی میز قرار داده بود، به اشتباه در جیب خود گذاشته است!
جدیدترین اخبار در آناژورنال دنبال کنید.
این شایعه که با سرعت در گروههای تلگرامی منتشر شد، حتی با نسبتدادن ساختگی به روزنامه تایمز عمان سعی داشت مشروعیت بیشتری پیدا کند.
در بخشی از این خبر جعلی، آمده بود که سفیر ایران در عمان، موسی فرهنگ، در نامهای به مقامات عمانی خواستار عذرخواهی از طرف رسانههای این کشور شده است.
با گسترش این فضاسازیها، موسی فرهنگ سفیر ایران در عمان، با صدور بیانیهای رسمی به این شایعات واکنش نشان داد. او ضمن تکذیب کامل ماجرای خودکار طلا و میزی که اصلاً وجود نداشته، این ادعاها را نهایت بلاهت و رذالت خواند و افزود:
«دروغ منتشرشده توسط کانال تلگرامی وابسته به گروهک منافقین راجع به غریبآبادی اوج سفاهت است. این جعل خبری توسط گروهکی که سالهاست در خدمت دشمنان ملت ایران فعالیت میکند، چیزی جز خیانت به منافع ملی نیست.»
فرهنگ ادامه داد:
«منافقین آنقدر از واقعیت دورند که حتی نمیدانند در چیدمان سالن مذاکرات نه میزی وجود داشت و نه خودکار طلاکاریشدهای.»
او در پایان تأکید کرد که جمهوری اسلامی ایران تحت هر شرایطی از دیپلماتهای خود که در خط مقدم تأمین منافع ملی هستند، حمایت خواهد کرد.
سوالات متداول
1. قضیه خودکار طلا توی مذاکره ایران و آمریکا چی بود؟
یه شایعه ساختگی توسط منافقین منتشر شد که مثلا کاظم غریبآبادی یه خودکار طلا که تو اتاق مذاکره بوده رو اشتباهی با خودش برده! اما بعداً مشخص شد همچین چیزی اصلاً صحت نداره و فقط یه دروغسازی بوده.
2. چرا منافقین شایعه درباره غریبآبادی درست کردن؟
منافقین همیشه دنبال تخریب چهره مسئولای ایرانی هستن، مخصوصاً اونایی که تو مذاکرات مهم حضور دارن. هدفشون فقط ضربه زدن به منافع ملیه.
3. سفیر ایران تو عمان چی گفت درباره این شایعه؟
موسی فرهنگ، سفیر ایران تو عمان، خیلی قاطع گفت این شایعه کاملاً دروغه. حتی گفت توی سالن مذاکره نه میزی بوده نه خودکار طلا! اینا رو “اوج سفاهت” منافقین دونست.
4. ماجرای نامه سفیر ایران به عمان واقعی بود؟
نه، اونم یه بخش دیگه از همون شایعه بود. گفتن که سفیر ایران نامه زده به عمانیها که عذرخواهی کنن، ولی اصلاً همچین چیزی اتفاق نیفتاده.
5. این شایعه رو چه کسایی پخش کردن؟
گروهک منافقین و کانالهای تلگرامی وابسته به اونها این خبر جعلی رو ساختن و پخش کردن تا افکار عمومی رو منحرف کنن.
6. تایمز عمان واقعاً این خبر رو نوشته بود؟
نه، اصلاً! فقط یه خبر جعلی به اسم این روزنامه پخش کردن که مردم باور کنن، ولی تایمز عمان هیچ گزارشی درباره این موضوع نداده.
7. چرا این شایعه تو فضای مجازی اینقدر سریع پخش شد؟
چون بعضی از کاربرا بدون اینکه صحت خبر رو بررسی کنن، همون لحظه توی گروهها و کانالها فورواردش میکنن. مخصوصاً وقتی بحث مذاکرات مهم باشه، شایعات سریع پخش میشن.
8. واقعاً مذاکرهای بین ایران و آمریکا تو عمان بوده؟
بله، مذاکرات غیرمستقیم بین ایران و آمریکا در عمان انجام شده، ولی درباره جزئیاتش اطلاع دقیقی منتشر نشده. اون شایعه خودکار هم اصلاً ربطی به واقعیت نداشت.
9. چرا بعضی کانالها این شایعه رو باور کردن؟
خیلیا فقط دنبال جنجالسازین یا اصلاً خبر رو کامل نمیخونن. بهجای اینکه از منبع معتبر پیگیری کنن، به شایعه دامن میزنن.
ارسال پاسخ
نمایش دیدگاه ها