حمایت عراق از مذاکرات ایران و آمریکا؛ فؤاد حسین: شکست دیپلماسی فاجعه‌بار است

وزیر امور خارجه عراق با حمایت از مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا هشدار داد که شکست گزینه دیپلماتیک می‌تواند پیامدهای فاجعه‌آمیزی برای منطقه داشته باشد و تأکید کرد عراق به دنبال دوری از درگیری‌های منطقه‌ای است.

حمایت عراق از مذاکرات ایران و آمریکا؛ فؤاد حسین: شکست دیپلماسی فاجعه‌بار است
حمایت عراق از مذاکرات ایران و آمریکا؛ فؤاد حسین: شکست دیپلماسی فاجعه‌بار است
کانال تلگرام آناژورنال

به گزارش رسانه تحلیلی خبری آناژورنال، فؤاد حسین، وزیر امور خارجه عراق، در گفت‌وگویی با رسانه‌ها از حمایت قاطع کشورش از مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا خبر داد.

وی ضمن اشاره به سفر اخیرش به واشنگتن، تأکید کرد که این مذاکرات در مراحل ابتدایی قرار دارند، اما شکست آن می‌تواند عواقب فاجعه‌باری برای منطقه به همراه داشته باشد.

جدیدترین اخبار در آناژورنال دنبال کنید.

حسین افزود: «ادامه مسیر دیپلماسی تنها گزینه برای رسیدن به ثبات منطقه‌ای است و عدم توافق می‌تواند پای بازیگران بیشتری را به صحنه باز کند و خطر درگیری را افزایش دهد.»

وی با اشاره به تلاش‌های عراق برای دور نگه داشتن خود از جنگ‌های منطقه‌ای گفت: «برخی اقدامات خارج از چارچوب دولت کنترل شده‌اند و ما موفق شده‌ایم کشور را از ورود به درگیری‌ها حفظ کنیم.»

در خصوص روابط با سوریه نیز، حسین از ارائه طرح‌هایی برای توسعه مسیرهای صادرات نفت از عراق به سوریه و اردن خبر داد تا در صورت بروز بحران در خلیج فارس، جایگزین‌های مطمئن وجود داشته باشند.

او همچنین توضیح داد که نشست‌های امنیتی و اطلاعاتی میان عراق، سوریه، ترکیه، لبنان و اردن در حال پیگیری است تا راهکارهای مقابله با تهدیدات مشترک نظیر داعش طراحی شود.

در پایان، وزیر خارجه عراق از تلاش‌های کشورش برای تقویت همکاری میان کشورهای عربی، توسعه اقتصادی و دوری از تنش‌های نظامی حمایت کرد و تأکید نمود که عراق مستقل عمل کرده و تحت تأثیر منفی هیچ کشوری قرار نمی‌گیرد.

سوالات متداول

1. چرا وزیر خارجه عراق از مذاکرات ایران و آمریکا حمایت کرده؟
فؤاد حسین گفته عراق از این مذاکرات حمایت می‌کنه چون معتقده تنها راه کاهش تنش در منطقه، گفت‌و‌گو و دیپلماسیه. به گفته اون، شکست دیپلماسی ممکنه به نتایج فاجعه‌باری برای کل منطقه منجر بشه.

2. مذاکرات ایران و آمریکا الان تو چه مرحله‌ایه؟
طبق گفته‌های فؤاد حسین، این مذاکرات هنوز در مراحل ابتداییه و هنوز به توافق مشخصی نرسیدن. اما امید هست که ادامه پیدا کنه و به نتیجه مثبت برسه.

3. نقش عراق تو مذاکرات ایران و آمریکا چیه؟
عراق نقش میانجی‌گر و تسهیل‌کننده داره. یعنی خودش مستقیماً تو مذاکرات نیست، ولی ازش حمایت می‌کنه و فضا رو برای نزدیک شدن دو طرف آماده نگه می‌داره.

4. وزیر خارجه عراق درباره نقش ایران تو سیاست عراق چی گفته؟
فؤاد حسین گفته سیاست رسمی عراق استقلال کامله و هیچ کشوری حق نداره مسیر سیاست عراق رو عوض کنه. البته اگر تأثیرات مثبت باشن، اون‌ها رو می‌پذیرن.

5. چرا عراق می‌خواد با سوریه لوله نفت بکشه؟
به خاطر احتمال وقوع جنگ یا درگیری تو منطقه، عراق دنبال مسیرهای جایگزین برای صادرات نفته. یکی از این مسیرها، از طریق سوریه به بندر عقبه اردنه.

6. آیا عراق درگیر جنگ غزه شده؟
نه، وزیر خارجه عراق تأکید کرده که سیاست رسمی کشورش دور نگه داشتن عراق از هرگونه جنگ منطقه‌ایه و با قدرت جلو اقدامات خارج از چارچوب دولت رو گرفتن.

7. آیا بین عراق و سوریه همکاری اطلاعاتی وجود داره؟
بله، به گفته فؤاد حسین، نشست‌هایی بین کشورهای همسایه سوریه از جمله عراق برگزار شده برای بررسی تهدیدات داعش و ایجاد مرکز اطلاعاتی مشترک.

8. آیا سوریه به اجلاس سران عربی دعوت شده؟
بله، طبق گفته وزیر خارجه عراق، همه کشورهای عربی از جمله سوریه برای اجلاس ۱۷ مه دعوت‌نامه گرفتن.

9. آمریکا چه شروطی برای دولت جدید سوریه گذاشته؟
یکی از مهم‌ترین شرط‌ها خروج نیروهای خارجی از سوریه‌ست. این موضوع هم تو مذاکرات وزیر خارجه عراق با مقامات آمریکایی مطرح شده.

10. آیا ممکنه نتانیاهو تو مذاکرات ایران و آمریکا نقش داشته باشه؟
فؤاد حسین گفته اگر مذاکرات به نتیجه نرسه، ممکنه بازیگرهای جدیدی مثل اسرائیل وارد ماجرا بشن که خودش می‌تونه تنش رو بیشتر کنه.

تبلیغ در آناژورنال بنری
آیدا رادور کارشناس تولید محتوا