به گزارش رسانه تحلیلی خبری آناژورنال، رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، در گفتگو با شبکه تیجی۱ درباره مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا اظهار داشت که مسیر این گفتوگوها به سادگی طی نخواهد شد.
گروسی تأکید کرد که این مذاکرات فرصتی جدید برای رسیدگی به مسائل هستهای ایران فراهم کرده است، اما پیچیدگیهای خاص خود را خواهد داشت.
جدیدترین اخبار در آناژورنال دنبال کنید.
این گفتگوها که به میانجیگری مسقط در ایتالیا آغاز شده است، به صورت غیرمستقیم و از طریق تبادل مکتوبات و مکالمات شفاهی میان هیاتهای ایرانی و آمریکایی برگزار میشود.
همانطور که در دور اول مذاکرات نیز، ریاست هیات ایرانی بر عهده سید عباس عراقچی و ریاست هیات آمریکایی بر عهده استیو ویتکاف خواهد بود.
طبق اعلام مقامات ایران، موضوعات فراهستهای همچون توانمندیهای دفاعی و مسائل منطقهای نه در دور اول و نه در دور دوم مذاکرات به هیچ عنوان مطرح نخواهد شد. این دور از گفتوگوها تلاش خواهد کرد تا چارچوب کلی مذاکرات را مشخص کند.
گروسی همچنین به نقش مهم آژانس در نظارت و اجرایی کردن هرگونه توافق احتمالی اشاره کرد و آن را اساسی برای موفقیت مذاکرات دانست.
سوالات متداول
آیا مذاکرات ایران و آمریکا به نتیجه میرسه؟
گروهی از کارشناسان معتقدند که مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا ممکنه با چالشهای زیادی مواجه بشه، اما فرصتی جدی برای حل مسائل هستهای ایران فراهم کرده. اما مسیر آسانی پیش رو نیست و باید دید که طرفین چطور به توافق میرسند.
مذاکرات ایران و آمریکا کجا برگزار میشه؟
مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا به میانجیگری عمان در ایتالیا برگزار میشه. دور دوم این مذاکرات در یکی از مکانهای دیپلماتیک عمان در ایتالیا آغاز شده.
موضوعات اصلی مذاکرات ایران و آمریکا چی هست؟
در این مذاکرات، فقط موضوعات هستهای ایران مورد بحث قرار میگیره و مسائل فراهستهای مثل توانمندیهای دفاعی و مسائل منطقهای هیچوقت مطرح نخواهند شد.
چه کسی مذاکرات ایران و آمریکا رو رهبری میکنه؟
در دور دوم مذاکرات، سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران ریاست هیات ایرانی رو بر عهده داره و استیو ویتکاف، مذاکرهکننده ارشد آمریکا، مسئول هیات آمریکایی است.
چه چیزی باعث پیچیدگی در مذاکرات ایران و آمریکا میشه؟
طبق گفتههای رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، مذاکرات ایران و آمریکا پیچیدگیهایی داره چون هر دو کشور دیدگاههای متفاوتی دارند و رسیدن به توافق، زمان و تلاش زیادی میطلبه.
آیا توافق هستهای ایران با آمریکا ممکنه؟
کارشناسان پیشبینی میکنن که این توافق ممکنه به دست بیاد، اما به دلیل شرایط سیاسی و بینالمللی پیچیده، باید دید که طرفین چه مواضعی در مذاکرات خواهند گرفت.
مذاکرات ایران و آمریکا برای ایران چه فایدهای داره؟
مذاکرات میتونه به ایران کمک کنه تا برنامه هستهای خود رو ادامه بده و بهطور همزمان از فشارهای بینالمللی کاسته بشه. همچنین، این مذاکرات فرصتی برای ایجاد تعاملات بیشتر با دیگر کشورهای جهان به شمار میاد.
آیا ایران میتونه به توافق هستهای خود با آمریکا برگرده؟
طبق اظهارات مقامات ایران، ایران به هیچ عنوان قصد نداره که زیرساختها و توانمندیهای هستهای خود رو کاهش بده، بنابراین توافقات جدید به شکل متفاوتی پیش خواهد رفت.
ارسال پاسخ
نمایش دیدگاه ها