به گزارش رسانه تحلیلی خبری آناژورنال دولت امارات متحده عربی اعلام کرد که به هیچ یک از طرفهای درگیر در نزاع سودان اسلحه تحویل نداده است.
جدیدترین اخبار را در آناژورنال بخوانید.
در بیانیهای از سوی معاون وزیر خارجه امارات در امور امنیتی و نظامی آمده است که این کشور به گزارشی که توسط یک سازمان غیر دولتی درباره وجود سیستمهای توپخانهای مدل AH-4 در سودان منتشر شده واکنش نشان داده و آن را “گمراهکننده” و بدون شواهد معتبر دانسته است.
امارات تأکید کرده که هیچ گونه حمایت نظامی یا ارسال اسلحه به طرفهای درگیر در سودان نداشته و این موضوع را مستقیماً به سازمان ملل اعلام کرده است.
همچنین در گزارشهای اخیر تیم کارشناسان شورای امنیت سازمان ملل مربوط به تحریمهای سودان، هیچ اتهامی علیه امارات مطرح نشده است.
در مقابل، سازمان عفو بینالملل در گزارشی اعلام کرده بود که سلاحهایی ساخت چین از جمله بمبهای هدایتشونده و توپخانههای میدانی که از طریق امارات به نیروهای حمایت سریع در سودان رسیدهاند، کشف شده است.
این سلاحها در جریان درگیریها در خارطوم و دارفور به کار گرفته شدهاند و ناقض تحریمهای سازمان ملل تلقی میشوند.
امارات تاکنون این اتهامات را بارها رد کرده و روابط دیپلماتیک خود با سودان را قطع نشده میداند، در حالی که دولت سودان امارات را “دولت متجاوز” خوانده و روابط دیپلماتیک خود را با این کشور قطع کرده است.
جنگ بین ارتش سودان و نیروهای حمایت سریع از آوریل ۲۰۲۳ تاکنون باعث کشته شدن دهها هزار نفر و آوارگی میلیونها تن شده است و همچنان ادامه دارد.
سوالات متداول:
۱. امارات به چه اتهامی در مورد سودان متهم شده است؟
امارات متهم است که اسلحه و تسلیحات نظامی از جمله توپخانههای نوع AH-4 را به نیروهای درگیر در سودان ارسال کرده است.
۲. امارات چگونه به این اتهامات واکنش نشان داده است؟
دولت امارات این اتهامات را رد کرده و گفته که هیچگونه تسلیحاتی به طرفهای درگیر در سودان ارسال نکرده است و این ادعاها را بیاساس و فاقد مدارک معتبر دانسته است.
۳. آیا سازمانهای بینالمللی درباره این موضوع نظری دادهاند؟
برخی گزارشها مانند گزارش سازمان عفو بینالملل و تیم کارشناسان شورای امنیت سازمان ملل به بررسی این موضوع پرداختهاند، اما شورای امنیت در آخرین گزارش خود هیچ اتهامی علیه امارات صادر نکرده است.
۴. دلیل نگرانی مخالفان از ارسال اسلحه به سودان چیست؟
مخالفان نگران انتقال تسلیحات به نیروهای مسلح غیررسمی هستند که ممکن است باعث تشدید خشونت و بیثباتی در منطقه شود.
۵. واکنش سودان به این موضوع چه بوده است؟
دولت سودان امارات را به حمایت از نیروهای «حمایت سریع» متهم کرده و روابط دیپلماتیک خود با امارات را قطع کرده است.
۶. جنگ داخلی سودان چه تأثیری بر منطقه دارد؟
این جنگ بیش از ۲۰ هزار کشته و میلیونها آواره به همراه داشته و به بیثباتی سیاسی و اقتصادی گسترده در منطقه منجر شده است.
۷. امارات چه موضعی درباره حل بحران سودان اتخاذ کرده است؟
امارات بر لزوم توقف فوری درگیریها، حفظ جان غیرنظامیان و آغاز روند سیاسی برای رسیدن به حکومتی مستقل و غیرنظامی تأکید دارد.
ارسال پاسخ
نمایش دیدگاه ها