به گزارش رسانه تحلیلی خبری آناژورنال، فریب با نام هوش مصنوعی؛ FBI و کمیسیون بورس آمریکا (SEC) اعلام کردند که اپلیکیشن خرید آنلاین Nate که با وعدههای پرزرقوبرق هوش مصنوعی مطرح شده بود، در واقع بر پایه نیروی انسانی در یک مرکز تماس در فیلیپین فعالیت میکرده است.
به گفته دادستانهای آمریکایی، «آلبرت سانیگر» مؤسس Nate، سرمایهگذاران را فریب داده و بیش از ۴۰ میلیون دلار از شرکتهای سرمایهگذاری جذب کرده است.
جدیدترین اخبار تکنولوژی در آناژورنال دنبال کنید.
او اپلیکیشن را یک پلتفرم هوشمند معرفی کرده بود که بدون دخالت انسان، خریدهای آنلاین کاربران را انجام میدهد.
اما بررسیها نشان داده که در واقع صدها کارمند در فیلیپین این فرآیند را بهصورت دستی انجام میدادند.
بر اساس اسناد منتشرشده، حتی زمانی که شرکت در تعطیلات ۲۰۲۱ با حجم بالای سفارشات روبهرو شد، تیم فنی Nate تلاش کرد تا برخی فرآیندها را به کمک رباتها خودکار کند، اما نرخ موفقیت آن بسیار پایین و نزدیک به صفر بوده است.
سانیگر متهم است که از کارکنان خواسته بود منشأ واقعی این اتوماسیون را پنهان کنند تا تصویر فریبندهای از یک شرکت پیشروی هوش مصنوعی ارائه دهد.
در پی این افشاگریها، اپ Nate در ژانویه ۲۰۲۳ تعطیل شد و همه کارکنان آن از کار برکنار شدند.
دادستان نیویورک هشدار داده که این نوع تقلب نهتنها سرمایهگذاران را متضرر میکند، بلکه موجب بیاعتمادی به نوآوریهای واقعی در حوزه هوش مصنوعی میشود.
اکنون Saniger با اتهامهایی مواجه است که هر یک تا ۲۰ سال زندان به همراه دارد و SEC نیز خواستار بازگرداندن سرمایهها و ممنوعیت فعالیت او در حوزههای مشابه شده است.
سوالات متداول
اپ Nate واقعاً هوش مصنوعی داشت یا نه؟
نه، بر خلاف ادعاهایی که کرده بودن، اپ Nate اصلاً هوش مصنوعی واقعی نداشت. کار سفارشها رو کارگرهایی توی یه مرکز تماس تو فیلیپین بهصورت دستی انجام میدادن.
مؤسس اپ Nate کی بود و چی شده؟
یه نفر به اسم آلبرت سانیگر که اهل اسپانیاست مؤسس این اپ بوده. الان به جرم کلاهبرداری مالی تحت تعقیب قضایی قرار گرفته و ممکنه تا ۲۰ سال زندانی بشه.
چرا به Nate میگن تقلبی؟
چون با اسم هوش مصنوعی سرمایه جذب کرده ولی واقعاً هیچ فناوری خاصی پشتش نبوده. بیشتر کارها رو انسانها انجام میدادن، نه ماشین یا الگوریتم هوشمند.
چه کسانی گول خوردن توی این ماجرا؟
سرمایهگذارهایی که بیشتر از ۴۰ میلیون دلار برای توسعه یه اپ هوشمند دادن. اونا فکر میکردن دارن روی یه پروژه نوآورانه سرمایهگذاری میکنن ولی عملاً فریب خوردن.
چرا اینجور کلاهبرداریها خطرناک هستن؟
چون باعث میشن مردم به پروژههای واقعی هوش مصنوعی بدبین بشن، سرمایهگذارها محتاطتر بشن و کلی استارتاپ سالم هم آسیب ببینن.
اپ Nate الان فعاله یا نه؟
نه، از ژانویه ۲۰۲۳ دیگه کار نمیکنه و همهی کارمندهاش هم اخراج شدن.
سانیگر واقعاً قصد فریب داشت یا نه؟
طبق گفته دادگاه، سانیگر به کارمنداش گفته بوده واقعیت رو از سرمایهگذارها مخفی کنن، پس بله، نشون میده که تعمدی در کار بوده.
چجوری میشه فهمید یه اپ واقعاً از هوش مصنوعی استفاده میکنه یا نه؟
کار آسونی نیست ولی اگه یه اپ بیش از حد خوب به نظر میرسه یا سریع رشد میکنه، باید بیشتر تحقیق کرد. بررسی فنی، نظرات کاربران و گزارشهای مستقل میتونه کمک کنه.
ارسال پاسخ
نمایش دیدگاه ها