هشدار درباره ورود ویروس فلج اطفال به ایران

معاون بهداشت وزارت بهداشت نسبت به خطر ورود ویروس فلج اطفال از افغانستان و پاکستان هشدار داد.

هشدار درباره ورود ویروس فلج اطفال به ایران
هشدار درباره ورود ویروس فلج اطفال به ایران

معاون بهداشت وزارت بهداشت نسبت به خطر ورود ویروس فلج اطفال به ایران هشدار داد و اعلام کرد که افزایش موارد ابتلاء در کشورهای همسایه، ایران را در معرض خطر جدی قرار داده است.

علیرضا رئیسی با اشاره به هم‌مرزی ایران با افغانستان و پاکستان، تأکید کرد که به دلیل ترددهای مکرر قانونی و غیرقانونی، احتمال ورود ویروس فلج اطفال به کشور افزایش یافته است.

وی افزود: «با توجه به افزایش ۱۲ برابری ابتلاء به فلج اطفال در پاکستان و ۴ برابری در افغانستان در سال ۲۰۲۴ نسبت به سال ۲۰۲۳، ضرورت اجرای عملیات ایمن‌سازی تکمیلی در ایران بیش از پیش احساس می‌شود.»

وی از ادامه واکسیناسیون برای کودکان زیر پنج سال در مناطق پرخطر خبر داد و گفت: «عملیات ایمن‌سازی تکمیلی از سال ۱۳۷۳ در کشور اجرا می‌شود و این اقدامات موجب شده است که ایران از سال ۱۳۷۹ عاری از ویروس فلج اطفال باشد.

اما با توجه به شرایط منطقه‌ای، واکسیناسیون خانه به خانه در دو مرحله برای کلیه کودکان زیر پنج سال ایرانی و غیرایرانی در مناطق پرخطر انجام می‌شود.»

رئیسی افزود که مرحله اول واکسیناسیون از ۱۵ تا ۱۷ دی ماه در ۲۲ دانشگاه علوم پزشکی استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، خراسان جنوبی، بوشهر، یزد، جنوب کرمان، فارس و خوزستان انجام شد و مرحله دوم نیز از ۲۷ تا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ در حال اجراست.

وی تأکید کرد: «در مرحله اول حدود ۸۴۰ هزار کودک واکسن خوراکی فلج اطفال را دریافت کردند و بیشترین میزان واکسیناسیون در استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان انجام شده است.»

معاون بهداشت وزارت بهداشت همچنین خبر داد که سایر استان‌های کشور در بهار ۱۴۰۴، برنامه واکسیناسیون کودکان ساکن در مناطق پرخطر را اجرا خواهند کرد.

واکسن مورد استفاده در این برنامه، تولید مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی است.

با توجه به تهدید بالقوه ورود ویروس فلج اطفال به کشور، مسئولان بهداشتی بر ضرورت ادامه واکسیناسیون و نظارت دقیق بر مرزها تأکید دارند تا از شیوع این بیماری در ایران جلوگیری شود.

سوالات متداول

۱. چرا ورود ویروس فلج اطفال به ایران نگران‌کننده است؟
ویروس فلج اطفال در کشورهای همسایه مانند افغانستان و پاکستان هنوز در حال گردش است و افزایش مهاجرت‌های غیرقانونی خطر ورود آن به ایران را بیشتر کرده است.

۲. برنامه واکسیناسیون فلج اطفال در ایران چگونه اجرا می‌شود؟
واکسیناسیون در دو مرحله به صورت خانه به خانه در مناطق پرخطر انجام می‌شود و تمامی کودکان زیر پنج سال ایرانی و غیرایرانی تحت پوشش قرار می‌گیرند.

۳. کدام استان‌ها در اولویت واکسیناسیون فلج اطفال قرار دارند؟
استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، خراسان جنوبی، بوشهر، یزد، جنوب کرمان، فارس و خوزستان در مرحله اول واکسیناسیون قرار گرفته‌اند.

۴. واکسن مورد استفاده در ایران تولید کجاست؟
واکسن خوراکی فلج اطفال مورد استفاده در ایران توسط مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی تولید می‌شود.

۵. آیا همه کودکان در ایران واکسینه می‌شوند؟
بله، واکسیناسیون برای کودکان زیر پنج سال در مناطق پرخطر در حال انجام است و سایر استان‌ها نیز در بهار ۱۴۰۴ واکسیناسیون را آغاز خواهند کرد.

آیدا رادور کارشناس تولید محتوا