به گزارش رسانه تحلیلی خبری آناژورنال، سید جواد حسینی، رئیس سازمان بهزیستی کشور اعلام کرد که در سال ۱۴۰۴، توسعه مزارع خورشیدی اشتغالمحور برای خانوارهای تحت پوشش بهزیستی، مهمترین اولویت این سازمان خواهد بود.
توضیح داد که در سال گذشته، ۱۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی با نرخ سود ۴ درصد و بازپرداخت هفتساله برای ایجاد اشتغال پرداخت شد. اما بررسیها نشان داد که بسیاری از این وامها نتوانستند به شغل پایدار منجر شوند.
جدیدترین اخبار ایران در آناژورنال دنبال کنید.
به همین دلیل، رویکرد سازمان تغییر کرده و این تسهیلات از این پس نه به شکل فردی، بلکه به صورت تعاونی و سهامی پرداخت میشود. هدف این است که افراد توانمندتر، با ایجاد کار و شرکت، مددجویان را به کار بگیرند.
رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به تربیت و اعزام ۵۰۰ تسهیلگر شغلی به استانها، گفت: «این تسهیلگران آموزش دیدهاند تا به مددجویان برای استفاده بهتر از تسهیلات اشتغالزا کمک کنند.»
همچنین، صندوق حمایت از فرصتهای شغلی بهتازگی ایجاد شده و قرار است فعالیت خود را از سال جاری آغاز کند. یکی از محورهای حمایت این صندوق، سرمایهگذاری در مزارع خورشیدی برای افراد دارای معلولیت است.
حسینی اعلام کرد: «بهترین راهکار برای ایجاد درآمد پایدار، راهاندازی نیروگاههای خورشیدی است که نه آلودگی دارند، نه نیاز به نیروی دائم، و هم درآمدزایی دارند، هم برق کشور را تأمین میکنند.»
او تأکید کرد: «برای معلولانی که توان کار ندارند، این طرح بهترین گزینه است. اما برای افرادی که توانایی دارند، زمینهای اطراف پنل بهعنوان فضای تولیدی یا کارگاه استفاده میشود.»
رئیس سازمان بهزیستی از افتتاح مزرعه خورشیدی ۵ مگاواتی در یزد یاد کرد که برای هزار مددجو درآمدزایی کرده است و گفت: «در سال ۱۴۰۴، بخش قابلتوجهی از تسهیلات اشتغالزایی، صرف راهاندازی این پنلها خواهد شد.»
سوالات متداول
۱. چطور میتونم برای پنل خورشیدی بهزیستی ثبتنام کنم؟
فعلاً ثبتنام از طریق مراکز بهزیستی هر استان انجام میشه. باید شرایط لازم رو داشته باشی، مثل تحت پوشش بودن و ناتوانی جسمی یا اقتصادی.
۲. بهزیستی برای پنل خورشیدی چقدر وام میده؟
وامها با سود ۴ درصد و بازپرداخت ۷ ساله هستن. مبلغش بسته به طرح، متراژ زمین یا ظرفیت پروژه متفاوته.
۳. پنل خورشیدی برای کیها مناسبه؟
برای خانوارهای تحت پوشش، مخصوصاً کسایی که معلولیت شدید دارن و نمیتونن کار فیزیکی کنن، یه راه درآمدزایی عالیه. اما برای معلولان فعال، کاربرد کارگاهی هم داره.
۴. پنل خورشیدی درآمدش چقدره؟
بسته به ظرفیت پنل و موقعیت جغرافیایی، درآمد ماهیانه متفاوته. ولی معمولاً یه درآمد ثابت و بدون دردسر محسوب میشه.
۵. پنل خورشیدی چقدر برق تولید میکنه؟
مثلاً یه نیروگاه ۵ مگاواتی مثل اون تو یزد، میتونه برق مورد نیاز چند هزار نفر رو تأمین کنه. برای پنلهای خونگی یا اشتغالمحور هم بسته به ابعاد، بین چند کیلووات تا چند صد کیلووات برق تولید میشه.
۶. پنل خورشیدی چقدر جا میخواد؟
برای شروع، حتی رو پشتبوم خونه هم میتونه نصب بشه. ولی برای پروژههای اشتغالمحور به زمین بزرگتری نیاز هست، مثل مزرعههای خورشیدی.
۷. چرا بهزیستی تمرکز کرده رو پنل خورشیدی؟
چون هم برق پاک تولید میکنه، هم برای کسایی که نمیتونن شغل فیزیکی داشته باشن درآمدزایی میکنه و کمک میکنه به استقلال مالیشون.
۸. پنلهای خورشیدی فقط درآمد دارن یا شغل هم ایجاد میکنن؟
برای کسایی که توان کار دارن، زمین اطراف پنل میتونه تبدیل به کارگاه یا فضای اشتغال بشه. برای بقیه فقط درآمد منفعل ایجاد میکنه.
۹. شرایط گرفتن تسهیلات برای پنل خورشیدی چیه؟
باید تحت پوشش بهزیستی باشی، طرح اقتصادی داشته باشی، وام رو درست مصرف کنی و ترجیحاً از طریق تعاونی یا شرکت اقدام بشه.
۱۰. این طرح فقط تو یزد اجرا میشه یا تو کل کشوره؟
نه فقط یزد نیست، قراره تو همه استانها اجرا بشه. یزد فقط یکی از اولین نمونهها بوده که با موفقیت راه افتاده.
ارسال پاسخ
نمایش دیدگاه ها