نخستین موزه ملی نان ایران طراحی شد _ تجربه طعم، بوی نان و سفر در گذشته، حال و آینده نان

موزه ملی نان با طراحی خلاقانه و فضایی تعاملی، تاریخ و آینده نان را با حواس پنج‌گانه برای بازدیدکنندگان به تصویر می‌کشد.

نخستین موزه ملی نان ایران طراحی شد _ تجربه طعم، بوی نان و سفر در گذشته، حال و آینده نان
نخستین موزه ملی نان ایران طراحی شد _ تجربه طعم، بوی نان و سفر در گذشته، حال و آینده نان
کانال تلگرام آناژورنال

به گزارش رسانه تحلیلی خبری آناژورنال در آستانه روز نان و گندم، جزئیات طراحی نخستین «موزه ملی نان» در کشور منتشر شد.

این پروژه که برای نخستین بار در ایران اجرا می‌شود، توسط گروهی از معماران جوان به سرپرستی علیرضا جباری‌زادگان طراحی شده است.

جدیدترین اخبار ایران را در آناژورنال بخوانید.

معماری موزه ملی نان
معماری موزه ملی نان

جباری‌زادگان با اشاره به جایگاه فرهنگی نان در ایران، هدف از اجرای این موزه را بررسی گذشته، حال و آینده نان و ارائه تجربه‌ای چندحسی برای بازدیدکنندگان عنوان کرد.

طراحی موزه شامل بخش‌هایی چون «اتاق سکوت خمیر»، «گذر حس گندم»، «دالان طعم و مزه نان» و «تالار عطر و بوی نان» است که هر یک حواس پنج‌گانه مخاطبان را درگیر می‌کند.

در این موزه، علاوه بر معرفی نان‌های سنتی مانند سنگک، بربری، تافتون و لواش، روند تولید نان در نانوایی‌های سنتی و کارخانه‌های صنعتی نیز به نمایش گذاشته می‌شود.

همچنین بخشی از موزه به آینده نان اختصاص یافته و با بهره‌گیری از فناوری واقعیت مجازی، امکان تجربه طعم، عطر و بافت نان بدون خوردن واقعی آن فراهم شده است.

جباری‌زادگان تأکید کرد مکان‌یابی این موزه باید دارای دسترسی مناسب، نور کافی، تهویه مطلوب و امکان توسعه باشد. او از نهادهای اجرایی خواست تا از این پروژه فرهنگی و ملی حمایت کنند.

معماری موزه ملی نان و گندم
معماری موزه ملی نان و گندم

سوالات متداول:

۱. موزه ملی نان چه هدفی دارد؟
این موزه با هدف بررسی تاریخچه، مفاهیم فرهنگی و آینده نان در ایران، به صورت فضایی تعاملی با استفاده از حواس پنج‌گانه طراحی شده است.

۲. چه بخش‌هایی در موزه ملی نان وجود دارد؟
فضاهایی همچون اتاق سکوت خمیر، دالان طعم نان، تالار بوی نان، بخش تجربه پخت سنتی و غرفه آینده نان با واقعیت مجازی.

۳. چرا احداث موزه نان اهمیت دارد؟
نان جزو فرهنگ زیستی و تغذیه‌ای مردم ایران است و این موزه به بازتاب ارزش‌های اجتماعی، تاریخی و نوآوری در تولید نان می‌پردازد.

۴. این موزه توسط چه کسانی طراحی شده است؟
تیمی از معماران جوان به سرپرستی علیرضا جباری‌زادگان و با مشارکت سحر ریاحی، علی حسین‌زاده، پندار عطارد، محمدرضا افتخاری، امین صفا و پریناز میثاقی.

۵. موزه ملی نان در کجا ساخته خواهد شد؟
مکان‌یابی هنوز نهایی نشده اما شرایط اقلیمی، دسترسی شهری، نور، تهویه و هماهنگی با بافت شهری از اولویت‌های انتخاب مکان هستند.

تبلیغ در آناژورنال بنری
فاطمه زاده محمد کارشناس تولید محتوا حدودا 5 سال هست که در حوزه تولید محتوا فعالیت میکنم.