به گزارش رسانه تحلیلی خبری آناژورنال مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز با صدور بیانیهای رسمی، درخواست بیش از ۵۵۰ نماینده پارلمان بریتانیا برای تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را محکوم کرد و آن را اقدامی مغرضانه و بر پایه القائات رژیم صهیونیستی و گروهک منافقین دانست.
در این بیانیه آمده است که این اقدام فاقد هرگونه مبنای حقوقی و مشروعیت سیاسی است و نشاندهنده استمرار روحیه مداخلهجویانه و استعمارگرایانه ساختار حاکمیتی بریتانیا علیه کشورهای مستقل و انقلابی است.
جدیدترین اخبار ایران را در آناژورنال بخوانید.
مجلس با اشاره به تاریخچه رفتارهای خصمانه بریتانیا علیه ایران، از جمله کودتای ۲۸ مرداد، اشغال نظامی در جنگ جهانی دوم، تحمیل قحطی بزرگ، حمایت تسلیحاتی از صدام در جنگ تحمیلی، تحریمهای پس از انقلاب و همکاری با گروههای تروریستی، تاکید کرد که سپاه نهادی قانونی و رسمی است که تحت فرماندهی فرمانده کل قوا از استقلال و تمامیت ارضی کشور حفاظت میکند و هرگونه برچسب تروریستی به آن، نقض منشور سازمان ملل و تجاوز به حاکمیت ملی ایران است.
مجلس شورای اسلامی هشدار داد که هرگونه تصمیم دولت بریتانیا برای تروریستی نامیدن سپاه پاسداران، نقض اصول روابط بینالملل بوده و با واکنش قانونی، سیاسی و میدانی ایران مواجه خواهد شد.
بر اساس ماده ۷ قانون اقدام متقابل، نیروهای نظامی بریتانیا و پایگاههای آن در منطقه غرب آسیا و خلیج فارس در فهرست نهادهای متجاوز قرار گرفته و اقدامات متناسب انجام خواهد شد.
نمایندگان مجلس ضمن اعلام آمادگی کامل برای اقدام متقابل و پیگیری حقوقی در مجامع بینالمللی، تأکید کردند که فشارها و پروندهسازیها نه تنها اراده ملی ایران را تضعیف نمیکند، بلکه موجب همبستگی بیشتر مردم با نیروهای مسلح و به ویژه سپاه پاسداران خواهد شد.
در پایان جلسه، نمایندگان شعار «مرگ بر انگلیس» سر دادند و حمیدرضا حاجیبابایی، رئیس جلسه، یادآور شد که انگلیس همواره دشمن ملت ایران بوده است.
سوالات متداول:
۱. چرا پارلمان بریتانیا خواستار تروریستی اعلام کردن سپاه شده است؟
پارلمان بریتانیا تحت تأثیر فشارها و القائات رژیم صهیونیستی و گروهک منافقین این درخواست را مطرح کرده است.
۲. واکنش مجلس ایران به این درخواست چیست؟
مجلس درخواست پارلمان بریتانیا را محکوم کرده و هشدار داده که هرگونه اقدام خصمانه علیه سپاه با واکنش حقوقی، سیاسی و میدانی روبرو خواهد شد.
۳. آیا سپاه پاسداران یک نهاد قانونی است؟
بله، سپاه پاسداران نهادی رسمی و قانونی است که طبق قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تحت فرماندهی فرمانده کل قوا فعالیت میکند.
۴. واکنش احتمالی ایران به تروریستی اعلام شدن سپاه توسط بریتانیا چیست؟
طبق ماده ۷ قانون اقدام متقابل، نیروهای نظامی بریتانیا در منطقه غرب آسیا و خلیج فارس در فهرست نهادهای متجاوز قرار خواهند گرفت و اقدامات متناسب انجام میشود.
۵. چه سابقهای در روابط ایران و بریتانیا وجود دارد؟
بریتانیا در طول تاریخ با اقدامات مختلفی مانند کودتای ۲۸ مرداد، اشغال نظامی و تحریمها علیه ایران اقدام کرده است.
ارسال پاسخ
نمایش دیدگاه ها