به گزارش رسانه تحلیلی خبری آناژورنال، بابک لطیفی، شاعر و نمایشنامهنویس شناختهشده خرمآبادی، در ۵۴ سالگی بر اثر ایست قلبی در خرمآباد درگذشت.
لطیفی متولد ۱۳۵۰ در خرمآباد بود و تحصیلات خود را در رشته تئاتر و هنرهای نمایشی در دانشگاه هنر تهران به پایان رسانده بود.
جدیدترین اخبار ایران در آناژورنال دنبال کنید.
او از پیشگامان شعر آوانگارد در دهه هفتاد بهشمار میرفت و در عرصه هنرهای نمایشی نیز با تأسیس گروه «تئاتر زمین» در سال ۱۳۷۸، بیش از دوازده نمایش را در شهرهای مختلف اجرا کرد.
لطیفی با اشعار خود که بر محور تکرار و همآوایی رتوریک بنا شده بودند، یک نوع پرفورمنس گفتاری جدید در شعر خلق کرده بود.
اولین مجموعه شعر او با عنوان «بیستوهشت پرندهی کوچک» در سال ۱۳۸۲ منتشر شد و چند سال بعد، پس از سالها بیخبری، مجموعه دیگری به نام «چه بگویم بانو؟!» از او منتشر شد.
آثار لطیفی در زمینه نمایشنامهنویسی نیز بسیار معتبر بودند. از جمله نمایشنامههای او میتوان به «داش آکل»، «قصه غریب پروانه و چاقو»، و «جن زدگان» اشاره کرد که در آنها علاوه بر نویسندگی، در نقش کارگردان، بازیگر و تهیهکننده نیز حضور داشت.
امیر رجبیان، مدیرمسئول انتشارات پریسک، خبر درگذشت این هنرمند برجسته را تایید کرده و جامعه ادبی و هنری کشور را در غم از دست دادن او شریک دانستند.
سوالات متداول
1. بابک لطیفی کی بود؟
بابک لطیفی یک شاعر و نمایشنامهنویس خرمآبادی بود که در عرصه شعر آوانگارد و تئاتر آثار مهمی خلق کرده است. او در ۵۴ سالگی به دلیل ایست قلبی درگذشت.
2. چرا بابک لطیفی معروف شد؟
بابک لطیفی بهخاطر شعرهای آوانگاردش که در آنها از تکنیکهای خاص مانند تکرار و همآوایی استفاده میکرد، شناخته شد. همچنین او بنیانگذار گروه «تئاتر زمین» بود و در این گروه نمایشهای متعددی را کارگردانی و اجرا کرده بود.
3. آثار مهم بابک لطیفی چه بودند؟
از آثار مهم بابک لطیفی میتوان به مجموعه شعر «بیستوهشت پرندهی کوچک»، نمایشنامههای «داش آکل»، «قصه غریب پروانه و چاقو» و فیلمنامههای «افسون» و «تورنتو-تهران» اشاره کرد.
4. بابک لطیفی چگونه در تئاتر فعالیت میکرد؟
لطیفی با تأسیس گروه «تئاتر زمین» در سال ۱۳۷۸، بیش از دوازده نمایش را در شهرهای مختلف ایران به روی صحنه برد و در کارگردانی، بازیگری و حتی تهیهکنندگی نیز فعالیت داشت.
5. آثار شعر بابک لطیفی چه ویژگیهایی داشتند؟
شعرهای بابک لطیفی معمولاً با اجرای دراماتیک و آهنگین همراه بودند و بر تکرار و همآوایی رتوریک تأکید داشتند، بهطوریکه شعرهای او نوعی پرفورمنس گفتاری جدید را معرفی میکرد.
6. چگونه بابک لطیفی درگذشت؟
بابک لطیفی بر اثر ایست قلبی در خرمآباد درگذشت. خبر درگذشت او توسط امیر رجبیان، مدیرمسئول انتشارات پریسک، تأیید شد.
7. آثار بابک لطیفی به چه زبانهایی منتشر شدهاند؟
آثار بابک لطیفی بیشتر به زبان فارسی منتشر شدهاند، اما برخی از آنها مانند «تورنتو-تهران» ممکن است در خارج از ایران نیز مورد توجه قرار گرفته باشند.
8. آیا بابک لطیفی فقط شاعر بود؟
نه، علاوه بر شاعری، بابک لطیفی در عرصه نمایشنامهنویسی، کارگردانی، و بازیگری نیز فعال بود و آثار زیادی در این زمینه به جای گذاشته است.
9. بابک لطیفی چه تاثیری بر شعر و تئاتر ایران گذاشت؟
او با ایجاد سبکهای جدید در شعر و نمایش، تأثیر زیادی بر جوانان و هنرمندان معاصر داشت. شعرهای او مرزهای سنتی شعر فارسی را شکسته و نوعی تحول در هنر نمایش بهوجود آورد.
ارسال پاسخ
نمایش دیدگاه ها