به گزارش رسانه تحلیلی خبری آناژورنال، سیدعلی ترابی جمعه شب در این زمینه افزود: «امید خوشناو» استاندار اربیل اقلیم کردستان عراق در ادامه سفر خود به آذربایجانغربی، شب گذشته به اشنویه نیز سفر کرد و در این دیدار ضمن بررسی قابلیتها و توانمندیهای این شهرستان در زمینههای کشاورزی، گردشگری و صنایع تبدیلی و تولیدی، مسأله بازگشایی بازارچه مرزی «کیلهشین» نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
جدیدترین اخبار ایران را در آناژورنال بخوانید.
وی اضافه کرد: پیرو مذاکرات انجام شده بین استاندار آذربایجان غربی و استاندار اربیل اقلیم کردستان عراق در زمینه مراودات مرزی بین ۲ استان، تمایل هیأت عراقی هم برای بازگشایی مرز کیلهشین زیاد و تسریع در تکمیل زیرساختها مورد تأکید بود.
فرماندار اشنویه گفت: بازارچه مرزی «کیلهشین» اشنویه در اواخر دهه ۷۰ راهاندازی شد اما پس از مدتی فعالیت آن متوقف شده بود و اکنون بازگشایی این بازارچه دارای مصوبه شورای عالی امنیت کشور و شورای کار ویژه مرز است.
وی افزود: بازارچه مرزی «کیلهشین» در فاصله ۳۰ کیلومتری اشنویه قرار دارد که از این مقدار، حدود ۱۷ کیلومتر آسفالت و ۱۳ کیلومتر دیگر شوسه است و در رایزنیهای انجام شده با اقلیم کردستان عراق نیز تمایل برای بازگشایی این بازارچه مرزی وجود دارد.
وی اظهار کرد: هم اکنون ضمن اینکه باید زیرساختهایی مانند راه دسترسی، برق، مخابرات و اینترنت برای بازارچه مرزی کیلهشین مهیا شود، وزارت امور خارجه ۲ کشور ایران و عراق هم باید تفاهمنامه بازگشایی این بازارچه مرزی را امضا کنند.
ترابی گفت: این شهرستان دارای ۲ مرز کیلهشین و «ناویهخان» با اقلیم کردستان عراق است که از نظر راه دسترسی و نزدیکی به شهر، مرز کیلهشین از موقعیت بهتری برخوردار است.
وی افزود: مرز کیلهشین اشنویه در فاصله ۳۳ کیلومتری شهر «سیدکان» از منطقه «سوران» اقلیم کردستان عراق واقع شده و در صورت بازگشایی هم از نظر تردد مسافر و هم از نظر تبادل کالا میتواند برای مردم این منطقه مفید باشد.
«امید خوشناو» استاندار اربیل اقلیم کردستان عراق ضمن دیدار با رضا رحمانی استاندار آذربایجان غربی، روز گذشته از مرز تمرچین پیرانشهر هم بازدید کرد.
سوالات متداول:
بازارچه مرزی کیلهشین کجا قرار دارد؟
بازارچه مرزی کیلهشین در فاصله ۳۰ کیلومتری از اشنویه واقع شده است. این بازارچه در نزدیکی مرز ایران و اقلیم کردستان عراق قرار دارد.
چه عواملی باعث توقف فعالیت این بازارچه شده بود؟
بازارچه مرزی کیلهشین پس از راهاندازی در اواخر دهه ۷۰ به دلیل مشکلات زیرساختی و عدم تکمیل مسیر و دسترسی، فعالیت خود را متوقف کرده بود.
چه اقداماتی برای بازگشایی بازارچه مرزی کیلهشین در حال انجام است؟
برای بازگشایی این بازارچه، لازم است زیرساختهای راه دسترسی، برق، مخابرات و اینترنت فراهم شود و همچنین تفاهمنامهای بین ایران و عراق امضا شود.
بازگشایی این بازارچه چه تأثیری بر منطقه خواهد داشت؟
بازگشایی این بازارچه میتواند تأثیرات مثبت زیادی برای تبادل کالا و تردد مسافر در منطقه به همراه داشته باشد و به تسهیل روابط اقتصادی و اجتماعی کمک کند.
آیا این بازارچه مرزی با دیگر مرزهای منطقه رقابت خواهد کرد؟
مرز کیلهشین به دلیل موقعیت جغرافیایی بهتر و نزدیکی به شهر، پتانسیل بالایی برای رقابت با دیگر مرزهای منطقه دارد.
ارسال پاسخ
نمایش دیدگاه ها