به گزارش رسانه تحلیلی خبری آناژورنال، بانک سپه ادعای هک شدن اطلاعات مشتریان خود را رد کرد، اما یک گروه هکری موسوم به Codebreakers اعلام کرده که اطلاعات ۴۲ میلیون مشتری این بانک را به سرقت برده است.
این گروه تهدید کرده که در صورت عدم مذاکره با مدیران بانک، اطلاعات ۲۰ هزار مشتری را منتشر خواهد کرد.
رضا همدانچی، رئیس اداره کل روابطعمومی بانک سپه، در گفتوگو با خبرگزاری فارس اظهار داشت:
“این ادعا از اساس کذب است و سیستمهای بانک سپه غیرقابل هک و نفوذ هستند. تاکنون هیچگونه دسترسی غیرمجاز به اطلاعات این بانک صورت نگرفته است.”
با این حال، Codebreakers در بیانیهای ادعا کرده که ۱۲ ترابایت اطلاعات، شامل دادههای مالی و شخصی مشتریان از سال ۱۳۰۴ تا ۱۴۰۴ را به دست آورده و قصد دارد بخشی از آن را در فضای مجازی منتشر کند.
این گروه مدعی شده که طی ۷۲ ساعت گذشته با مدیران بانک سپه در ارتباط بوده، اما به دلیل عدم همکاری بانک، اکنون قصد دارد دادههای مربوط به ۲۰ هزار مشتری را افشا کند.
با توجه به این تهدیدها، کارشناسان امنیت سایبری توصیه کردهاند که مشتریان بانک سپه به صورت مرتب حسابهای خود را بررسی کرده و نسبت به هرگونه فعالیت مشکوک در حسابهایشان هوشیار باشند.
سوالات متداول
آیا واقعاً بانک سپه هک شده؟
بانک سپه ادعای هک شدن رو کاملاً تکذیب کرده و گفته که سیستمهای این بانک به اینترنت وصل نیستن و امکان نفوذ وجود نداره. اما گروه هکری Codebreakers ادعا کرده که اطلاعات ۴۲ میلیون مشتری رو در اختیار داره و قصد داره ۲۰ هزار موردش رو منتشر کنه.
هکرها چه اطلاعاتی رو دزدیدن؟
گروه Codebreakers میگه که بیش از ۱۲ ترابایت اطلاعات شامل مشخصات مالی، هویتی و سکونتی مشتریان بانک سپه رو در اختیار داره. حتی ادعا کرده که اطلاعات بانکی افراد نظامی هم توی این دیتابیس هست.
چرا بانک سپه میگه هک نشده؟
بانک سپه معتقده که سیستمهای بانکیشون به اینترنت وصل نیستن و کاملاً بسته هستن، برای همین امکان هک شدن وجود نداره. از طرفی هم میگه این اخبار برای تشویش اذهان عمومی منتشر شده.
هکرها اطلاعات مشتریان رو منتشر کردن؟
هنوز اطلاعاتی منتشر نشده، ولی گروه Codebreakers تهدید کرده که اگه مدیران بانک سپه باهاشون مذاکره نکنن، دادههای ۲۰ هزار مشتری رو بهزودی فاش میکنن.
اگه اطلاعات من تو این هک باشه، چی کار باید بکنم؟
فعلاً بانک سپه میگه که هیچ هکی رخ نداده، اما اگه نگران اطلاعاتت هستی، میتونی رمز عبور حسابهای بانکیت رو تغییر بدی و حساب بانکیات رو بررسی کنی تا مشکلی نداشته باشه.
چرا هکرها اطلاعات بانک سپه رو هک کردن؟
هنوز انگیزه اصلیشون مشخص نیست، ولی معمولاً این نوع حملات با هدف باجگیری، فروش اطلاعات یا ضربه زدن به نهادهای خاص انجام میشه.
چطور بفهمیم اطلاعاتمون لو رفته یا نه؟
اگه اطلاعات لو بره، ممکنه توی دارک وب یا سایتهای مخصوص لو رفتن دیتا منتشر بشه. معمولاً پیامکهای مشکوک، تماسهای ناشناس و فعالیتهای غیرعادی توی حساب بانکی میتونه نشونهای باشه.
چرا هکرها فقط اطلاعات ۲۰ هزار نفر رو میخوان منتشر کنن؟
این یه جور تهدید و فشار به بانک سپهست که اونا رو مجبور کنه با هکرها مذاکره کنن. اگه بانک کوتاه نیاد، احتمال داره هکرها اطلاعات بیشتری رو فاش کنن.
بانک سپه چه اقدامی برای امنیت مشتریانش انجام داده؟
بانک سپه اعلام کرده که سیستمهای بانکیشون ایمن هستن و هیچ خطری مشتریان رو تهدید نمیکنه. اما بهتره کاربران احتیاط کنن و امنیت حسابهاشون رو تقویت کنن.
آیا ممکنه اطلاعات منم تو این دیتابیس هکشده باشه؟
اگه جزو مشتریان بانک سپه باشی، بهطور تئوری امکانش هست، ولی هنوز تأیید نشده که این اطلاعات واقعی و معتبر هستن یا نه. بهتره حساب بانکی و اطلاعات شخصیت رو بررسی کنی.
ارسال پاسخ
نمایش دیدگاه ها