به گزارش رسانه تحلیلی خبری آناژورنال، گوگل برای حفظ استعدادهای برتر در بخش هوش مصنوعی خود از یک استراتژی متفاوت استفاده میکند.
طبق گزارشهای جدید، دیپمایند، بخش هوش مصنوعی گوگل، برای برخی از کارکنان خود در انگلستان قراردادهای “عدم رقابت” به مدت یک سال تنظیم کرده است که آنها را از پیوستن به رقبای گوگل منع میکند.
جدیدترین اخبار هوش مصنوعی در آناژورنال دنبال کنید.
در ازای این محدودیتها، گوگل حقوق این کارکنان را پرداخت میکند تا برای مدت یک سال هیچ کاری انجام ندهند.
این اقدام گوگل در شرایطی انجام میشود که رقابت شدید بین غولهای فناوری مانند گوگل، OpenAI و دیگر شرکتهای پیشرو در صنعت هوش مصنوعی وجود دارد.
این شرکتها با تلاشهای بیوقفه در حال جلب استعدادهای برتر هستند.
اما این اقدام ممکن است برای برخی از محققان و کارکنان دیپمایند چالشهایی ایجاد کند، چرا که آنها احساس میکنند از روند سریع پیشرفت در صنعت هوش مصنوعی عقب ماندهاند.
این در حالی است که در ایالات متحده، کمیسیون تجارت فدرال (FTC) بیشتر قراردادهای عدم رقابت را ممنوع کرده است، اما این محدودیتها برای کارکنان دیپمایند در لندن اعمال میشود.
یکی از مقامات مایکروسافت، ناندو دی فریتاس، اخیراً در شبکههای اجتماعی نوشته است که کارکنان دیپمایند برای فرار از قراردادهای عدم رقابت به او مراجعه کردهاند.
گوگل در پاسخ به درخواست نظر TechCrunch گفت که این شرکت از قراردادهای عدم رقابت بهطور “انتخابی” استفاده میکند.
سوالات متداول
1. چرا گوگل به کارکنان هوش مصنوعی خود پول میدهد که برای یک سال کاری انجام ندهند؟
گوگل این کار رو برای این انجام میده که کارکنان دیپمایندش رو از پیوستن به رقبا جلوگیری کنه. به جای اینکه این افراد به شرکتهای رقیب برن، گوگل بهشون حقوق میده تا هیچ کاری انجام ندن.
2. این قراردادهای عدم رقابت دقیقا چه معنی دارن؟
یعنی کارکنان نمیتونن برای مدت یک سال به شرکتهای رقیب گوگل بپیوندن. این قراردادها بیشتر در انگلستان به کار میره و باعث میشه کارکنان مجبور باشن یه مدت زمان بدون فعالیت خاصی رو بگذرونن.
3. چرا گوگل این کار رو میکنه؟
گوگل میخواد که استعدادهای برترش رو نگه داره و از رقبا دور کنه. این کار بهش کمک میکنه که از این استعدادها در پروژههای داخلی خودش استفاده کنه و رقابت توی صنعت هوش مصنوعی رو پیشتاز بمونه.
4. آیا این قراردادها فقط برای کارکنان انگلستانه؟
بله، این قراردادها بیشتر در شعبه دیپمایند در لندن انجام میشه. توی آمریکا، به خاطر قوانین FTC، این نوع قراردادها وجود نداره.
5. چه مشکلی ممکنه برای کارکنان پیش بیاد؟
کارکنان ممکنه احساس کنن که از پیشرفتهای سریع دنیای هوش مصنوعی عقب موندن. چون صنعت هوش مصنوعی خیلی سریع در حال پیشرفته و این کارکنان نمیتونن به سرعت تغییرات جدید رو دنبال کنن.
6. آیا گوگل برای همه کارکنانش این قراردادها رو میذاره؟
نه، گوگل این قراردادها رو “انتخابی” استفاده میکنه. یعنی تنها برای برخی از کارکنانش که در حوزههای حساس کار میکنن این قراردادها رو به کار میبره.
7. آیا این قراردادها روی رقابتهای بین گوگل و OpenAI تاثیر داره؟
قطعا. با این کار، گوگل میخواد استعدادهایی که ممکنه به OpenAI یا رقبای دیگه بپیوندن رو متوقف کنه. این رقابت بین این دو شرکت باعث میشه که گوگل با احتیاط بیشتر اقدام کنه.
8. آیا کارکنان دیپمایند میتونن از این قراردادها فرار کنن؟
به گفته برخی از منابع، برخی از کارکنان دیپمایند در تلاش هستن تا از این قراردادها فرار کنن و به شرکتهای رقیب بپیوندن. در واقع، بعضیها حتی به مدیران مایکروسافت درخواست کار میدن.
9. گوگل چطور به کارکنانش این حقوق رو پرداخت میکنه؟
گوگل برای کارکنانی که این قراردادها رو دارن، حقوق پرداخت میکنه تا در این مدت از پیوستن به شرکتهای دیگه خودداری کنن. این کار به گوگل این امکان رو میده که به راحتی از این استعدادها در آینده استفاده کنه.
10. آیا این نوع سیاستهای گوگل به سایر شرکتهای تکنولوژی هم گسترش پیدا میکنه؟
هنوز مشخص نیست که آیا شرکتهای دیگه هم از این سیاستها استفاده میکنن یا نه. اما رقابت در صنعت هوش مصنوعی خیلی فشرده است، پس ممکنه شرکتهای دیگه هم به فکر چنین استراتژیهایی باشن.
ارسال پاسخ
نمایش دیدگاه ها