استفاده از آواتار هوش مصنوعی توسط متهم در دادگاه با شکست روبه‌رو شد

در دادگاه تجدید نظر نیویورک، متهم به دلیل استفاده از آواتار هوش مصنوعی برای نمایندگی از خود با انتقاد شدید قاضی مواجه شد.

استفاده از آواتار هوش مصنوعی توسط متهم در دادگاه با شکست روبه‌رو شد
استفاده از آواتار هوش مصنوعی توسط متهم در دادگاه با شکست روبه‌رو شد
کانال تلگرام آناژورنال

به گزارش رسانه تحلیلی خبری آناژورنال، در یک دادگاه تجدید نظر در نیویورک، متهم جروم دووالد به دلیل استفاده از آواتار هوش مصنوعی برای دفاع از خود با واکنش شدید قاضی مواجه شد.

دووالد که در یک اختلاف شغلی از خود دفاع می‌کرد، به جای حضور فیزیکی در دادگاه، تصمیم گرفت تا از یک آواتار هوش مصنوعی برای بیان استدلال‌های خود از طریق ویدیو استفاده کند.

جدیدترین اخبار هوش مصنوعی در آناژورنال دنبال کنید.

با شروع پخش ویدیو، قاضی سلی منزانت-دانیلز از این اقدام شوکه شد و بلافاصله دستور توقف آن را صادر کرد. او از دووالد پرسید که آیا این آواتار وکیل اوست که دووالد پاسخ داد که او شخصی واقعی نیست و خود او آن را تولید کرده است.

قاضی که از این موضوع ناراحت به نظر می‌رسید، به دووالد گفت: «شما حق ندارید از این دادگاه برای معرفی کسب‌وکار خود استفاده کنید.»

دووالد در ادامه عذرخواهی کرد و توضیح داد که فکر می‌کرد استفاده از آواتار هوش مصنوعی می‌تواند استدلال‌های او را به شیوه‌ای روشن‌تر و موثرتر بیان کند.

او همچنین اشاره کرد که به دلیل محدودیت‌های زمانی نتوانسته بود نسخه دیجیتالی خود را بسازد و از یک شرکت فناوری در سانفرانسیسکو برای ساخت آواتار استفاده کرده است.

این حادثه، که به نظر می‌رسد اولین بار نباشد، به چالش‌های ورود ابزارهای هوش مصنوعی به سیستم قضایی اشاره دارد. در سال 2023، یک وکیل در نیویورک به دلیل استفاده از ChatGPT برای ارجاع به پرونده‌های ساختگی در یک پرونده حقوقی مورد انتقاد قرار گرفت.

این نوع اتفاقات نشان می‌دهد که استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی در دادگاه‌ها نیاز به نظارت دقیق‌تر و قوانین مشخص‌تری دارد.

با ورود تدریجی هوش مصنوعی به عرصه حقوق، سوالاتی در مورد شفافیت و اعتبار استفاده از این تکنولوژی در سیستم‌های قضایی مطرح است.

سوالات متداول

چرا متهم از آواتار هوش مصنوعی برای دفاع استفاده کرد؟
خب، متهم فکر کرده بود که آواتار هوش مصنوعی می‌تونه استدلال‌های قانونی‌ش رو بهتر و با دقت بیشتری بیان کنه. به نظرش، این روش ممکنه توی دادگاه کمک‌کننده‌تر باشه.

استفاده از آواتار هوش مصنوعی توی دادگاه‌ها قانونی هست؟
نه، فعلاً استفاده از آواتارهای هوش مصنوعی توی دادگاه‌ها قانونی نیست و اصلاً پذیرفته نشده. این کار می‌تونه مشکلاتی مثل فریب‌کاری به وجود بیاره.

قاضی چه واکنشی به استفاده از آواتار داشت؟
قاضی خیلی ناراحت شد و گفت که اینطور که آواتار رو فرستاده، انگار قصد فریب دادن دادگاه رو داشته. حتی گفت که این رو نباید در دادگاه استفاده می‌کرد.

این اولین بار هست که چیزی مثل این توی دادگاه‌ها اتفاق میفته؟
نه، قبلاً هم مشابه این اتفاقات افتاده. مثلاً یک وکیل دیگه هم از ChatGPT برای ارجاع به پرونده‌های جعلی استفاده کرده بود و به همین خاطر خیلی تحت فشار قرار گرفت.

چرا هوش مصنوعی به دنیای حقوق وارد میشه؟
هوش مصنوعی خیلی سریع وارد تمام زمینه‌ها شده و دنیای حقوق هم از این قاعده مستثنی نیست. این فناوری می‌تونه به وکلا کمک کنه سریع‌تر پرونده‌ها رو بررسی کنن یا حتی مستندات حقوقی رو آماده کنن.

در آینده ممکنه استفاده از AI توی دادگاه‌ها قانونی بشه؟
هنوز مشخص نیست که استفاده از AI توی دادگاه‌ها رسمی بشه یا نه، ولی با توجه به پیشرفت تکنولوژی، شاید در آینده این اتفاق بیفته و قوانین جدیدی برای این کار وضع بشه.

استفاده از AI در دادگاه‌ها چه مشکلاتی می‌تونه داشته باشه؟
بزرگ‌ترین مشکلش اینه که ممکنه شفافیت نداشته باشه و حتی باعث فریب بشه. همچنین سوال‌های اخلاقی زیادی هم درباره‌ی این که آیا استفاده از AI در دادگاه‌ها به عدالت کمک می‌کنه یا نه وجود داره.

آیا متهم بعد از استفاده از آواتار از دادگاه عذرخواهی کرد؟
بله، بعد از اینکه قاضی خیلی سخت برخورد کرد، متهم عذرخواهی کرد و گفت که هدفش این بوده که آواتار بتونه استدلال‌ها رو بهتر از خودش بیان کنه.

تبلیغ در آناژورنال بنری
آیدا رادور کارشناس تولید محتوا