به گزارش رسانه تحلیلی خبری آناژورنال ابوالفضل نجیب، روزنامهنگار، در یادداشتی که برای انصاف نیوز ارسال کرده، به نقد و بررسی فیلمنامه سریال «تاسیان» پرداخته است.
جدیدترین اخبار فیلم و سریال را در آناژورنال بخوانید.
او معتقد است که این سریال بر دو ستون اصلی بنا شده که نه تنها توان تحمل داستان و پیامهای آن را ندارند، بلکه حتی ظرفیت حفظ ساختار خود را نیز ندارند.
نجیب میگوید ستون اول، عشق امیر به شیرین است که به شکلی ناگهانی و بدون پیشزمینه قوی شکل گرفته و فاقد منطق و باورپذیری لازم است.
این عشق که به شدت جنونآمیز و زمینی است، فاقد آن اصول و قواعد عمیق و انسانی است که چنین روابطی را قابل باور میکند.
ستون دوم، رابطه دیرینه و مبهم سعید با امیر است که قرار است دوستی عمیق و دیرپایی را نشان دهد، اما بدون ارائه پشتوانه داستانی کافی، این رابطه بسیار سطحی و غیرقابل قبول به نظر میرسد.
در تحلیل نجیب، شخصیت امیر به عنوان محور اصلی داستان، بهشدت سطحی و کلیشهای تصویر شده و روند ورود او به ساواک، سادهانگارانه و فاقد دقت تاریخی است.
همینطور روابط و برخوردهای ساواک با دانشجویان و زندانیان سیاسی نیز به شکلی غیرواقعی و کمعمق نشان داده شده است.
نجیب معتقد است «تاسیان» باوجود داشتن پتانسیل برای خلق درامی تاریخی و عاشقانه جذاب، در نهایت بر پایه ستونهایی سست و بیاساس استوار شده که تماشاگر را از ادامه دنبال کردن داستان دلسرد میکند.
او این نقد را با اشاره به مطالب تفصیلی خود درباره روایت تاریخ معاصر ایران در سایت سینما سینما تکمیل کرده است.
سوالات متداول:
۱. سریال «تاسیان» درباره چه موضوعی است؟
«تاسیان» یک درام تاریخی و عاشقانه است که زندگی امیر، یک کارگر چاپخانه، و رابطه او با شیرین و سعید را در دوران معاصر ایران روایت میکند.
۲. مشکل اصلی فیلمنامه «تاسیان» چیست؟
بر اساس نقد ابوالفضل نجیب، مشکلات اصلی سریال در ستونهای داستانی یعنی عشق ناگهانی و غیرقابل باور امیر به شیرین و همچنین رابطه ضعیف و بدون پشتوانه بین سعید و امیر است.
۳. آیا «تاسیان» بر اساس وقایع تاریخی واقعی ساخته شده؟
سریال به وقایع تاریخی دوران معاصر ایران اشاره دارد اما برخی نقدها از جمله نقد نجیب، بر عدم دقت و سادهسازی بیش از حد برخی رخدادها و روابط تأکید دارند.
۴. آیا «تاسیان» میتواند برای علاقهمندان به درامهای تاریخی جذاب باشد؟
اگرچه سریال پتانسیل روایت داستانی جذاب را دارد، ضعف در منطق داستان و شخصیتپردازی میتواند تماشاگران جدی تاریخ و درام را دلسرد کند.
ارسال پاسخ
نمایش دیدگاه ها